Επίσημος «γάμος» μεταξύ Bugatti και Rimac

Bugatti Rimac LLC ονομάζεται η νέα συμμαχία στο χώρο της αυτοκίνησης, με τις δύο μάρκες που την αποτελούν να γεμίζουν τεχνογνωσία η μια από την άλλη.

  • -
  • -

Καιρό ακούγαμε για το ενδιαφέρον που υπήρχε μεταξύ των Bugatti και Rimac, το οποίο μάλιστα ήταν αμοιβαίο αφού προερχόταν και από τις δύο πλευρές. Οι εξελίξεις δεν άργησαν να έρθουν και πλέον καλωσορίζουμε στη «ζωή» την εταιρεία Bugatti Rimac LLC, που θα ανήκει κατά 45% στην Porsche και κατά 55% στο Rimac Group, τον όμιλο της Rimac. Η Porsche δεν θα έχει μέρος της ιδιοκτησίας μόνο της Bugatti Rimac LLC, με δεδομένο ότι ήδη έχει στην κατοχή της το 24% του Rimac Group.

Ο CEO του ομίλου και ιδρυτής του, Mate Rimac θα έχει το 37%, η Hyundai Motor Group το 12% και το υπόλοιπο 27% βρίσκεται στην ιδιοκτησία διάφορων επενδυτών του χώρου. Από το «γάμο» των εταιρειών η Bugatti έχει να κερδίσει την κορυφαία τεχνογνωσία της Rimac στο κομμάτι των ηλεκτροκινητήρων, των μπαταριών και των πλαισίων ηλεκτρικών μοντέλων. Η μάρκα που μέχρι τώρα είναι γνωστή για τον κινητήρα 8.0 λίτρων με τους 16 κυλίνδρους σε διάταξη W και τα τέσσερα τούρμπο, στοχεύει να κάνει στροφή στη φιλοσοφία της, ακόμη όμως δεν έχει ανακοινώσει με ποιο τρόπο.

Προς το παρόν αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα κεντρικά της Bugatti Rimac LLC θα βρίσκονται στην Κροατία. Επίσης, έχει δηλωθεί με σαφήνεια ότι οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να τρέχουν κανονικά τα project που είχαν μέχρι σήμερα, όπως το ηλεκτρικό hypercar με το όνομα Nevera για τη Rimac και τις διάφορες εκδόσεις της Chiron που σχεδιάζει η Bugatti, μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγωγή του εμβληματικού hypercar «παλαιάς κοπής».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...