Η Aston Martin παρουσίασε την «πισταδόρικη» Valkyrie AMR Pro

Εάν η έκδοση δρόμου σας φαινόταν ακραία καλύτερα να καθίσετε όσο διαβάζεται για το σκληροπυρηνικό της αδερφάκι

  • -
  • -

Η αυτοκινητοβιομηχανία από την Μ. Βρετανία μόλις αποκάλυψε την Valkyrie AMR Pro, ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για αποκλειστική χρήση σε πίστα. Με την «απλή» Valkyrie ήδη να σοκάρει, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την έκδοση που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία μοιράζεται τον βασικό σχεδιασμό της με το αγωνιστικό προδιαγραφών Le Man, το οποίο σκόπευε να κατασκευάσει η Aston Martin και θα βασιζόταν στην έκδοση δρόμου.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται για μία ελαφρώς ενισχυμένη Valkyrie αλλά για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί από το μηδέν με γνώμονα την ταχύτητα. Το σασί από ανθρακόνημα έχει τροποποιηθεί, με το μεταξόνιο να μακραίνει κατά 380 mm, ενώ τα μετατρόχια έχουν επίσης φαρδύνει κατά 96 mm εμπρός και κατά 115 mm πίσω. Τα νέα, εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα προσθέτουν από μόνα τους 266 mm στο συνολικό μήκος.

side

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ένα σημαντικά πιο ικανό αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να παράγει τουλάχιστον την διπλάσια κάθετη δύναμη σε σχέση με την Valkyrie παραγωγής, ενώ πλευρικές δυνάμεις στις στροφές μπορούν να ξεπεράσουν  τα 3G.

Κάτω από τα επιθετικά πάνελ, την θέση του υβριδικού συνόλου που βρίσκαμε στην «δρομίσια» έκδοση έχει πάρει ένας ατμοσφαιρικός V12 6,5 λίτρων, κατασκευασμένος από την Cosworth. Η απόδοση αυτού; 1.000 ίπποι με τον κόφτη να μην παρεμβαίνει πριν τις 11.000 rpm (!). Η Aston Martin δηλώνει πως η Valkyrie AMR Pro θα χαρίζει επιδόσεις που θα πλησιάζουν αυτές ενός μονοθεσίου Formula 1, με έναν γύρο στην πίστα του Le Mans να ολοκληρώνεται σε 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Περίπου όσο χρειάζεται και ένα αγωνιστικό κατηγόριας LMP1.

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ASTON MARTIN VANTAGE F1 EDITION

Όσοι καταφέρουν να αγοράσουν ένα από τα 40 κομμάτια που θα κατασκευαστούν και θα ξεκινήσουν να παραδίδονται μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, θα έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν σε ειδικές εκδηλώσεις και track days, οργανωμένα από την Aston Martin.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...