H Ferrari επιστρέφει στους V6 κινητήρες με τη νέα F171

Ο εξακύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V έχει να εμφανιστεί στην γκάμα της Ferrari από την εποχή της Dino. Σήμερα, επιστρέφει ενισχυμένος με υβριδική τεχνολογία.

  • -
  • -

Μετά την SF90 Stradale η όρεξη της Ferrari για υβριδικά supercars άνοιξε και περιμένουμε ήδη το δεύτερο. Με το όνομα F171 η Ferrari θα λανσάρει τον αντίπαλο της McLaren Artura, τώρα που η υβριδική τεχνολογία έχει γίνει must ακόμη και σε αυτές τις κατηγορίες. Το Μαρανέλο θα τοποθετήσει την F171 χαμηλότερα στην γκάμα συγκριτικά με την SF90 Stradale, χωρίς ακόμη να έχουν ανακοινωθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται όμως, το κεντρομήχανο supercar θα έχει έναν V6 βενζινοκινητήρα με δύο τούρμπο ως βασική μονάδα ισχύος. Ανατρέχοντας στα στοιχεία της Ferrari αμέσως παρατηρούμε ότι το τελευταίο μοντέλο που πέρασε από το Μαρανέλο με εξακύλινδρη σε διάταξη V αρχιτεκτονική κινητήρα ήταν η Dino.

Έκτοτε, η ιταλική μάρκα αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στους V8 και τους V12, ενώ τα τελευταία χρόνια το τούρμπο και οι ηλεκτροκινητήρες έχουν μπει στα μοντέλα της, κάτι που πριν μερικά χρόνια μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να ειπωθεί. Η F171 θα τα χρησιμοποιεί αμφότερα, αλλά με διαφορετικό τρόπο από ότι στην SF90 Stradale. Στο μικρότερο μοντέλο η ισχύς του βενζινοκινητήρα θα αποστέλλεται στους πίσω τροχούς,  όπως και η αντίστοιχη του ηλεκτροκινητήρα.

Στην περίπτωση της SF90 Stradale το θερμικό μοτέρ κινεί τον πίσω άξονα και ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται μπροστά, δημιουργώντας ένα είδος τετρακίνησης. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η Ferrari θα χρησιμοποιήσει το κινητήριο σύνολο της F171 με τον V6 κινητήρα και στο επερχόμενο SUV της, την Purosangue. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα διατίθεται και με τον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, προσφέροντας κίνηση τόσο στους πίσω τροχούς, όσο και στους τέσσερις, ανάλογα με την έκδοση.

Αν… συγχυστήκατε που μέσα σε τόσο λίγες γραμμές διαβάσατε για Ferrari με υβριδικές τεχνολογίες, με τούρμπο κινητήρες, ακόμα και για ένα SUV με σήμα το όρθιο αλογάκι, ακούστε και το άλλο: η μάρκα από το Μαρανέλο μέχρι το 2025 θα μας έχει αποκαλύψει και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα), τετρακίνηση και επιδόσεις που θα ξεκολλάνε τα μάτια από το κεφάλι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...