Ποιο SUV ήταν ταχύτερο; Η Alfa Romeo Stelvio QV, η BMW X4 M ή η Porsche Macan Turbo;

Οι απόλυτοι αριθμοί είναι ικανοί να αποδείξουν στην πράξη την υπεροχή τους;

  • -
  • -

Το κανάλι του carwow στο YouTube έδωσε τροφή για σκέψη, συγκρίνοντας και ουσιαστικά «κοντράροντας» 3 πανάκριβα αλλά και ταχύτατα SUV. Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται, όταν πρόκειται για τις Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, την BMW X4 M Competition και την Porsche Macan Turbo. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το φτηνότερο από τα τρία είναι η Porsche και ταυτόχρονα το πιο αδύναμο! Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά…


Porsche Macan Turbo

Ο κινητήρας της είναι ένας εξακύλινδρος σε σχήμα V, 2,9 λίτρων με την μικρότερη από τα υπόλοιπα ονομαστική ισχύ. Συγκεκριμένα αποδίδει… «μόλις» 434 ίππους και μέγιστη ροπή της τάξεως των 550 Nm. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, ενώ το βάρος της αγγίζει μόλις τα 1.945 kg.

 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Με βάρος 1830 kg η Alfa Romeo είναι η ελαφρύτερη από τα τρία! Ζωή στη Stelvio δίνει ένας εξακύλινδρος τρίλιτρος κινητήρας με δύο τούρμπο, απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

BMW X4 M Competition

Η κορυφαία εκδοχή της BMW Χ4 διαθέτει έναν 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα που αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής. Ακριβώς ίδιες τιμές με αυτές της Stelvio. Ωστόσο, το ογκώδες σύνολο ζυγίζει 1970 kg στοιχείο που λογικά θα παίξει το ρόλο του στη διαδικασία της επιτάχυνσης. Ή μπορεί και όχι! Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...