Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του Τζόι από «Τα Φιλαράκια»;

Το αυτοκίνητο που συνόδευσε τον Ματ Λεμπλάνκ στα πρώτα του βήματα ως οδηγός ήταν ένα ταπεινό ιαπωνικό pick-up.

  • -
  • -

Ο ρόλος του Τζόι Τριμπιάνι στη θρυλική σειρά «Τα Φιλαράκια» έκανε γνωστό τον Ματ Λεμπλάνκ στο ευρύ κοινό. Ο ηθοποιός όμως, είναι γνωστός στα «αυτοκινητιστικά» κυκλώματα για την αγάπη που τρέφει προς τους τέσσερις τροχούς. Έχει στην κατοχή του αναρίθμητες Porsche -μεταξύ αυτών ορισμένες πολύ σπάνιες-, αρκετές Ferrari και αρκετά ακόμη μοντέλα που εξιτάρουν τους petrolheads, όπως το Ford Focus RS τρίτης γενιάς ή το De Tomaso Pantera.

10 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΖΟΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ» 

Τα πράγματα όμως, δεν ήταν πάντα… ρόδινα για τον Ματ Λεμπλάνκ. Πριν γίνει γνωστός και βγάλει χρήματα δεν κυκλοφορούσε με Porsche και με Ferrari, αλλά με ένα Nissan Pickup του 1984! Ο Ματ Λεμπλάνκ είχε την έκδοση Regular Cab, δηλαδή μονής καμπίνας, όπως έχει δηλώσει, στη βασικότερη έκδοση εξοπλισμού που δεν είχε αυτονόητες για σήμερα ανέσεις, όπως υποβοηθούμενο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό.

Ο κινητήρας που έστελνε τη ροπή του αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου των πέντε σχέσεων ήταν 2.4 λίτρων, με έναν εκκεντροφόρο και σύστημα τροφοδοσίας με καρμπιρατέρ. Απέδιδε 105 ίππους, τουλάχιστον όμως είχε τα «καλά» φρένα όπως λέει ο Λεμπλάνκ, αφού το Pickup του ήταν από τα πρώτα με δίσκους στον εμπρός άξονα.

Αργότερα το αντικατέστησε με ένα Chevrolet Blazer. Ο ηθοποιός ήθελε κάτι καλύτερο από το Nissan Pickup με πληρέστερο εξοπλισμό και μεγαλύτερο κινητήρα, όμως λέει χαρακτηριστικά ότι «τελικά το Nissan ίσως και να μην ήταν τόσο κακό».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...