«Πεντάστερο» δίκτυο φόρτισης αυτοκινήτων ετοιμάζει η Audi

Μια μάρκα κύρους πρέπει πάντα να σκέφτεται την ποιότητα υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πελάτες της και η Audi πιστή σε αυτή τη φιλοσοφία, ετοιμάζει premium σταθμούς φόρτισης στη Γερμανία.

  • -
  • -

Η γκάμα της Audi περιλαμβάνει αρκετές ηλεκτροκίνητες προτάσεις, με τις πωλήσεις αυτών να γνωρίζουν σημαντική επιτυχία. Οι αγοραστές που επιλέγουν ένα Audi, εκτιμούν μεταξύ άλλων την ποιότητά τους, το κύρος της μάρκας και την πολυτέλεια που αποπνέουν, οπότε η φίρμα σκέφτεται διαρκώς τρόπους για να βελτιώσει τις υπηρεσίες που τους παρέχει.

Η εμπειρία χρήσης ενός Audi πρόκειται να αναβαθμιστεί σημαντικά μέσα στο επόμενο διάστημα, τουλάχιστον για τους κατοίκους της Γερμανίας. Στο δεύτερο μισό του 2021 θα «γεννηθούν» έξι σταθμοί φόρτισης σε προσεκτικά μελετημένες τοποθεσίες, οι οποίες για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η Audi δεν επενδύει απλώς σε σταθμούς φόρτισης αλλά σε ένα απόλυτα premium περιβάλλον στο οποίο οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων θα περιμένουν την ολοκλήρωση της φόρτισης σαν να βρίσκονται σε ένα business lounge. Θα μπορούν να γευματίσουν, να πιούν καφέ, να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, ακόμη και να κάνουν μπάνιο.

Θα παρέχεται δωρεάν σύνδεση στο ίντερνετ και πρίζα σε κάθε θέση για φόρτιση φορητών συσκευών, ενώ ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα μασάζ θα αναλαμβάνουν την αποτελεσματική χαλάρωση των ταξιδιωτών μέχρι να φορτίσει το όχημά τους. Ωστόσο η διαδικασία πλήρωσης των μπαταριών δεν θα είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Σύμφωνα με την Audi θα υπάρχουν οι ισχυρότεροι διαθέσιμοι φορτιστές με ισχύ έως 300 kW. Η φόρτιση ενός e-tron GT από σχεδόν άδειο μέχρι και το 80% θα γίνεται μέσα σε 23 λεπτά, εξυπηρετώντας την ανάγκη συνέχισης του ταξιδιού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν έναν αυτοκινητόδρομο και διανύουν μια μεγάλη απόσταση δεν θέλουν χρονοτριβές σε διαδικασίες που απλώς σπαταλούν χρόνο, όπως είναι η φόρτιση του οχήματος.

Οπότε το διάστημα των 20 λεπτών είναι ιδανικό για ένα σύντομο break που θα τροφοδοτήσει με ενέργεια τις μπαταρίες, ενώ παράλληλα ο οδηγός θα αναζωογονηθεί από το διάλειμμα, ειδικά σε ένα τόσο προσεγμένο περιβάλλον όπως τα Charging Hubs της Audi. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι σταθμοί φόρτισης θα εξοπλίζονται με πάνελ συλλογής ηλιακής ενέργειας, αλλά και άλλες τεχνολογίες για όσο το δυνατόν χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα. Τέλος, οι οδηγοί Audi θα μπορούν να «κλείσουν» θέση ηλεκτρονικά για να τους περιμένει ο φορτιστής τους όταν φτάσουν στον σταθμό.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...