To DNA της Cupra μεταφέρεται στη θάλασσα

Το νέο De Antonio Yachts D28 Formentor είναι η μετενσάρκωση του πνεύματος απόδοσης της Cupra για το θαυμαστό κόσμο της θάλασσας.

  • -
  • -

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Cupra ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη De Antonio Yachts. Η μάρκα που δημιουργήθηκε μέσα από τις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της Seat θέλει να δημιουργήσει ένα σύμπαν εμπειριών γύρω από το αυτοκίνητο και η De Antonio Yachts ήταν ο ιδανικός συνοδοιπόρος. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το De Antonio Yachts D28 Formentor, ένα γιοτ υψηλής απόδοσης που αντλεί έμπνευση από το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε μοναδικά για την Cupra, το Formentor

Το συγκεκριμένο σκάφος θα θέσει τα θεμέλια για την παρουσίαση μιας ειδικής, περιορισμένης παραγωγής έκδοσης του D28 που θα έρθει στα τέλη του 2021 και θα φέρει τα εμβληματικά χρώματα και φινιρίσματα της Cupra.

TO CUPRA FORMENTOR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα De Antonio Yachts D28 Formentor με απόδοση 400 ίππων εκτίθεται στη Marina Vela στο λιμάνι της Βαρκελώνης, μαζί με το Cupra Formentor VZ5, μια ειδική έκδοση του Formentor που θα παραχθεί μόλις σε 7.000 μονάδες. Ο κινητήρας που αναλαμβάνει την κίνηση του Cupra Formentor VZ5 είναι ο 2.5 TFSI του ομίλου Volkswagen που γνωρίζουμε από μοντέλα όπως το Audi RS3, Audi TTRS κλπ. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσα από ένα DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,2 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Το σκάφος των 400 ίππων από την άλλη, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα πλεύσης έως και τους 40 κόμβους! Έχει μήκος 7,99 μέτρα, με δυνατότητα προσθήκης  πλατφόρμας μισού μέτρου. Η εξωτερική σχεδίαση διακρίνεται από μια ξεχωριστή γάστρα  χρώματος Petrol Blue, αρκετές πινελιές σε μαύρο χρώμα και ανθρακονήματα μαζί με μια  σειρά από διακριτικά στοιχεία, προσθέτοντας κομψότητα και sportiness στη τιμονιέρα. Η γάστρα με βαθύ V επιτρέπει στο σκάφος να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες καθώς και  ομαλή πλεύση. To πλάτος του σκάφους και η κατανομή βάρους παρέχουν ευρύχωρο  κατάστρωμα και σταθερότητα. Η διάταξη όγκων επιτρέπει άνετη μετακίνηση γύρω από την  περίμετρο. Ολόκληρο το κατάστρωμα είναι στο ίδιο επίπεδο, χωρισμένο σε διαφορετικούς  χώρους, sundeck με καθίσματα και τραπέζια τόσο εμπρός όσο και πίσω και περιλαμβάνει ένα  πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο. Ο υψηλός βαθμός χρήσης του χώρου προσφέρει ασύγκριτη  αίσθηση ευρυχωρίας, με μέγιστη χωρητικότητα έως και δέκα ατόμων. Ο Marc de Antonio, συνιδρυτής της De Antonio Yachts, επεσήμανε ότι «Η De Antonio Yachts γεννήθηκε από το πάθος για τη θάλασσα και το ενδιαφέρον για καινοτομία και κατασκευή  σπορ γιοτς με σύγχρονη σχεδίαση. Η Cupra μοιράζεται το ίδιο πνεύμα. Είμαστε και οι δύο  από τη Βαρκελώνη και πιστεύουμε στις δυνατότητες της πόλης ως παγκόσμιος κόμβος για  κοσμοπολίτικη σχεδίαση».

Ο συνιδρυτής της De Antonio Yachts, Stan Chmielewski, δήλωσε: «Τόσο η De Antonio Yachts όσο και η Cupra έχουν δεσμευτεί για ένα υψηλό επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης στα  προϊόντα τους και με αυτήν τη συνεργασία θα εργαστούμε για να εφαρμόσουμε την  καινοτομία στον κόσμο της θάλασσας. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το πρώτο σκάφος  έκθεμα ως την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας». Η Cupra στοχεύει να συνεργαστεί με μάρκες που ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική γλώσσα  και να μοιραστεί τον τρόπο δημιουργίας εμπειριών. Στη δέσμευσή της να δημιουργήσει  αποκλειστικές και περιορισμένες συλλογές προϊόντων που αντιπροσωπεύουν το lifestyle της  μάρκας, η Cupra συνεργάστηκε επίσης με την εταιρεία φωτισμού Marset για να  δημιουργήσει το Chispa by Marset for Cupra, έναν επαναφορτιζόμενο, ασύρματο λαμπτήρα.

Η Cupra παρουσίασε επίσης μια αποκλειστική συλλογή sneakers με τη διεθνή μάρκα μόδας  Mikakus. Η Mikakus x Cupra είναι επίσης εμπνευσμένη από τη σχεδίαση του Formentor. Επιπλέον, η μάρκα έχει αναπτύξει αποκλειστικές συλλογές τσαντών, αξεσουάρ,  καθώς και γυαλιά ηλίου με τις μάρκες μόδας TRAKATAN και L.G.R.

Αφού απόλαυσε τα πρώτα μίλια στο De Antonio Yachts D28 Formentor, o Πρόεδρος της Cupra, Wayne Griffiths, δήλωσε: «Όραμα μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο από τη  Βαρκελώνη και τώρα μεταφέρουμε την σύγχρονη σχεδιαστική μας γραμμή και στη  θάλασσα. Με αυτήν τη συνεργασία θέλουμε να αποδείξουμε τη φιλοδοξία της Cupra να  συνδυάσει υψηλή απόδοση με μοναδικό στυλ και σχεδίαση που προκαλεί συναισθήματα. Το De Antonio Yachts D28 Formentor είναι μόνο η αρχή: θα συνεργαστούμε για τη  δημιουργία ενός υβριδικού σκάφους που σκοπεύουμε να λανσάρουμε το 2022,  εμπνευσμένο από το Cupra Formentor e-HYBRID». Τον Griffiths συνόδευσαν οι συνιδρυτές της De Antonio Yachts, Marc de Antonio και Stan Chmielewski, καθώς και ο Cupra Director of  Strategy, Business Development and Operations, Antonino Laba.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...