Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους με Tesla χωρίς να είναι κάποιος στη θέση του οδηγού

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ατύχημα με Tesla στις ΗΠΑ, χωρίς να είναι κάποιος στη θέση του οδηγού

  • -
  • -

Ένα τροχαίο στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών στοίχισε τη ζωή σε δύο άτομα που επέβαιναν σε Tesla Model S του 2019. Το συγκλονιστικό στοιχείο στο συγκεκριμένο ατύχημα είναι πως σύμφωνα με την αστυνομία κανείς δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Συγκεκριμένα, οι δύο άντρες ηλικίας περίπου 50 ετών που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα. Όπως όλα δείχνουν, οι επιβαίνοντας είχαν θέσει σε λειτουργία το σύστημα αυτόνομης οδήγησης του Tesla, το οποίο όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν κατάφερε να στρίψει σε μία απότομη στροφή, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και οι πυροσβέστες χρειάστηκαν 4 ώρες και 105.000 lt νερού για να σβήσουν τη φωτιά.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν αναφερθεί προβλήματα με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla. Μάλιστα, πέρσι το καλοκαίρι δικαστήριο στη Γερμανία είχε απαγορέψει στην Τesla να χρησιμοποιεί τον όρο «αυτόματος πιλότος» για τα μοντέλα της, διότι παρερμηνεύεται από τους καταναλωτές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...