Η Kia κατέγραψε ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο και αύξηση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αντιπροσωπεύουν τώρα το 28% όλων των πωλήσεων της Kia στην Ευρώπη

  • -
  • -
Η Kia κατέγραψε ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο και αύξηση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά

Η Kia σημείωσε αύξηση στις ευρωπαϊκές ταξινομήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, παρά το γεγονός ότι οι εκθεσιακοί χώροι δεν ήταν ανοιχτοί σε μεγάλο μέρος της ηπείρου. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ότι η Kia έχει διατηρήσει μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη 3,7%, δείχνοντας σταθερές πωλήσεις για τη μάρκα παρά την πανδημία.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) δείχνουν ότι οι συνολικές πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη αυξήθηκαν σε 113.812 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2021. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 0,7% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα της Kia αντιπροσώπευαν το 28,4% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη, από 18,9% το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η κορεατική μάρκα σκοπεύει να λανσάρει 11 νέα μοντέλα EV έως το 2026, το πρώτο εκ των οποίων, το EV6, είναι διαθέσιμο για προ-κράτηση τώρα.

Παρατηρείτε πως η δημοτικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας συνεχίζει να αυξάνεται. Η γκάμα του Kia Niro, διαθέσιμη με τρεις τύπους κινητήρα, αυξήθηκε σε δημοτικότητα κατά 29% - με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση να βελτιώνει τις πωλήσεις κατά 124%. Το βραβευμένο Sorento έδωσε ώθηση στις πωλήσεις κατά 108% σε όλη του γκάμα, κυρίως λόγω της υβριδικής έκδοσης plug-in, ενώ οι ταξινομήσεις του μικρού Picanto αυξήθηκαν κατά 22% φτάνοντας τις 15.954 μονάδες. Τέλος, το Rio ανέβηκε κατά 11%, στις 8.847 μονάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...