Nissan LEAF – Ο καλύτερος φίλος σου στην διακοπή ρεύματος

Και εσύ που νόμιζες ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μόνο για μετακίνηση

  • -
  • -

Συχνά, σε κρίσιμες στιγμές της ζωής, οι καλές αποφάσεις αποδίδουν. Για τον Daijo Kurosawa, αυτό συνέβη την νύχτα που η γειτονιά του στο προάστιο του Τόκιο, υπέστη διακοπή ηλεκτροδότησης. Το σπίτι του αποδείχθηκε το μόνο όπου τα δωμάτια παρέμειναν με αναμμένα τα φώτα και συσκευές όπως το ψυγείο συνέχισαν να λειτουργούν, όλα χάρη στην ηλεκτρική ενέργεια που είχε αποθηκευμένη στο δικό του Nissan LEAF.

Στην οικογένεια Kurosawa, το ηλεκτρικό μοντέλο είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο. Το οικογενειακό σπίτι διαθέτει σύστημα τροφοδοσίας από ηλιακή ενέργεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του LEAF. Τη νύχτα, αυτή η ενέργεια επιστρέφει πίσω για να τροφοδοτήσει το σπίτι μέσω ενός συστήματος Vehicle-to-Home (V2H), το οποίο καθιστά δυνατή την κοινή χρήση ενέργειας μεταξύ του σπιτιού και ενός ηλεκτρικού οχήματος. Συνδυάζοντας την ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο και την ιδιωτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα V2H μπορεί να συμβάλει στη μείωση της καθημερινής κατανάλωσης ενέργειας σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό σπίτι που βασίζεται αποκλειστικά στο συμβατικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

charging

Κανείς δεν φανταζόταν αυτή την εξέλιξη πριν από 14 περίπου χρόνια όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Nissan LEAF, γι’ αυτό και πολλοί αντιμετώπισαν τότε τα ηλεκτρικά οχήματα με δυσπιστία. Σήμερα όμως, με πάνω από 500.000 πωλήσεις, το ιαπωνικό μοντέλο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή EVs της αγοράς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...