Τι κάνει τόσο ξεχωριστό το SafariKar ώστε να αρνηθεί o ιδιοκτήτης του να το πουλήσει για 90.000 $; [Video]

Τι αρετές κρύβει άραγε κάτω από το φαινομενικά άσχημο παρουσιαστικό του;

  • -
  • -

Ο επιχειρηματίας Bruce Baldwin Mohs σκέφτηκε το 1973 να διαμορφώσει το ιδανικό αυτοκίνητο για σαφάρι. Το αποτέλεσμα είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε. Το SafariKar σίγουρα δεν διακρίνεται για την εξωτερική του εμφάνιση. Παρόλα αυτά, πρέπει να κρύβει κάποιες αρετές δεδομένου πως ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να το αποχωριστεί για 90.000 δολάρια, τιμή που το περίεργο αυτό όχημα πέτυχε σε δημοπρασία του Bring A Trailer. Θα πρέπει βέβαια να συνυπολογίσουμε πως είναι ένα από τα μόλις τρία SafariKar που έχουν κατασκευαστεί ποτέ!

Ας το δούμε λοιπόν με μια πιο διερευνητική ματιά… Αρχίζοντας απ’ έξω, όπου όλο το όχημα έχει ντυθεί με αφρώδες υλικό και βινύλιο προκειμένου να μην τραυματίζεται εύκολα στις επιθέσεις από… ρινόκερους και άλλα συμπαθή μεγάλα ζώα. Επιπλέον, οι προφυλακτήρες είναι ενισχυμένοι. Ακόμα μία καινοτομία του SafariKar είναι οι πόρτες του που δεν ανοίγουν πάνω σε ράγες και προς τα πίσω, για να βοηθούν την εύκολη είσοδο-έξοδο με τον απαραίτητο για σαφάρι εξοπλισμό.
Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο με γνώμονα την άνεση, την πολυτέλεια και την πρακτικότητα. Υπάρχουν τρεις θέσεις η μία δίπλα στην άλλη, κόκκινα και μαύρα δέρματα κυριαρχούν παντού, ενώ το πάτωμα είναι ντυμένο με κόκκινη μοκέτα. 

Η επιλογή cabrio αμαξώματος έγινε προφανώς για διευκόλυνση στο κυνήγι. Μάλιστα, όταν η οροφή ανοίγει, μετατρέπεται σε επίπεδο σημείο όπου μπορείς να ακουμπήσεις το όπλο σου κατά τις βολές. Για την κίνηση του Safarikar φροντίζει ένας V8 6.500 κυβικών που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το συγκεκριμένο SafariKar έχει αρκετές διακρίσεις στο ιστορικό του. Έχει κατακτήσει τα AACA National και Grand National Awards το 2013 και 2014 στο Hershey Fall Meets, ενώ έχει εμφανιστεί και στο Amelia Island Concours d’Elegance.

Μετά από όλα αυτά, εσείς τι λέτε; Έκανε καλά ή όχι ο ιδιοκτήτης του που απέρριψε την προσφορά των 90.000 $ ;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...