Bull-e: Το ελληνικό ηλεκτρικό σκούτερ με στιλ... cafe racer! (video)

Με στιλ café racer και ξεχωριστή σχεδίαση, το ηλεκτρικό Bull-e του Νίκου Μανάφη εντυπωσιάζει

  • -
  • -

Ο Νίκος Μανάφης και η ομάδα του παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό σκούτερ που αναμφίβολα ξεχωρίζει μέσα στους γκρίζους δρόμους των ελληνικών μεγαλουπόλεων. Το Bull-e βασίζεται επάνω στο σασί ενός υπάρχοντος μοντέλου, αλλά έχει επανασχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με το όραμα του Έλληνα τεχνικού. Προορίζεται για αστικές μετακινήσεις, μικρών αποστάσεων και μάλιστα με χαμηλές ταχύτητες. Η ιδιαιτερότητα του, εκτός από το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικό, εντοπίζεται στον τομέα της σχεδίασης. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία των café racer μοτοσικλετών, έχει μία σέλα, μεγάλο ντεπόζιτο – χώρο φιλοξενίας του κινητήρα, ενώ απουσιάζει και το φέρινγκ. Ο αναβάτης κάθεται αρκετά σκυμμένος, όπως στις μοτοσικλέτες του είδους, στοιχείο που βελτιώνει την αεροδυναμική αντίσταση και μαζί την αυτονομία, ενώ σε κάθε περίπτωση εντυπωσιάζουν οι μεγάλοι τροχοί. Δεν είναι υπερβολή, πως από κάποιες γωνίες θυμίζει τη μοτοσικλέτα του… Batman σε σμίκρυνση!

Μάλιστα, για λόγους πρακτικότητας προσφέρει δύο ποτηροθήκες, ενώ ο χώρος μπροστά από τον αναβάτη διαθέτει και αποθηκευτικό χαρακτήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας με την μπαταρία των 60V προσφέρει αυτονομία 50 km, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 45 km/h.

Η εντυπωσιακή δημιουργία του Νίκου Μανάφη θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 κομμάτια, με κάθε ένα από αυτά να συνοδεύεται με αριθμημένη ταμπέλα. Η τιμή του εντυπωσιακού Bull-e είναι 4.500 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο μετά την άνοιξη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...