Mazda: Αναβαθμισμένοι κινητήρες Mazda e-Skyactiv X

Αυξημένη ιπποδύναμη και χαμηλότεροι ρύποι

  • -
  • -

Η Mazda αναβαθμίζει τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα της, δίνοντας του περισσότερη ισχύ και ροπή, ενώ παράλληλα μειώνει τις εκπομπές CO2 και βελτιώνει την οικονομία καυσίμου. Επίσης, του δίνει και νέο όνομα, e-SkyActiv X. Το νέο σύνολο θα κάνει το ντεμπούτο του στα Mazda3 ΜΥ2021 και CX-30 ΜΥ2021 μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Στον ανανεωμένο κινητήρα βλέπουμε χαμηλότερη σχέση συμπίεσης από 16,3:1 σε 15:1, βελτιωμένο έλεγχο καύσης, διαφοροποιημένους κυλίνδρους και αναβαθμισμένο λογισμικό για το σύστημα mild-hybrid. Με αυτές τις αλλαγές ο ιαπωνικός κατασκευαστής δηλώνει αύξηση της ιπποδύναμης της τάξης των 6 ίππων και των 16 Nm ροπής, φτάνοντας πια τους 186 ίππους και τα 240 Nm ροπής, αντίστοιχα. Παράλληλα, οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί κατά 5 με 11 g/km, ανάλογα το μοντέλο, το κιβώτιο και την έκδοση.

Στην AWD έκδοση GT Sport του CX-30 έχουμε μία βελτίωση της τάξης του 1 l/100km στην κατανάλωση και 11g/km στις εκπομπές ρύπων, ενώ το εισαγωγικό μοντέλο με τον χειροκίνητο κιβώτιο καταφέρνει βελτίωση στις εκπομπές ρύπων που φτάνει τα 6 g/km.

Σε άλλα νέα, το Mazda3 θα εξοπλίζεται από εδώ και στο εξής και με ηλιοροφή στις εκδόσεις Sport Lux, GT Sport και GT Sport Tech που φορούν τον e-SkyΑctiv X κινητήρα. Στην Μ. Βρετανία, τα δύο ανανεωμένα μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία, με το CX-30 να φτάνει στις αντιπροσωπείες εντός του μήνα και το Mazda3 την 1η Απριλίου, ενώ σύντομα αναμένεται να τα δούμε και επί Ελληνικού εδάφους.

2021-mazda3-e-skyactiv-x-update-2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...