Supermini με 15.000 ευρώ: Nissan Micra ή Suzuki Swift

Τούρμπο ή ήπια υβριδικό; Ποιο από τα δύο αυτά ενδιαφέροντα μικρά θα επέλεγες;

  • -
  • -

Τα supermini κυριαρχούν στις πωλήσεις και αυτά τα δύο παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατηγορία. Με καταγωγή από την Ιαπωνία και τα δύο και κοινό παρονομαστή το αξιόπιστο όνομα, ξεχωρίζουν για τη διαφορετική φιλοσοφία τους. Το Nissan Micra στην ανανεωμένη του και πιο φρέσκια εκδοχή επιλέγει το τούρμπο, ενώ το Suzuki Swift επιμένει ατμοσφαιρικά, με τη βοήθεια ήπιου υβριδικού συστήματος.

Στην ενότητα “ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΑ, θέτουμε σε αντιπαράθεση το Nissan Micra, το οποίο από 999 cc βγάζει 92 ίππους και 160 Nm ροπής και το Suzuki Swift το οποίο από 1.197 cc αποδίδει 83 ίππους και 107 Nm ροπής. Το Micra με μεγαλύτερες διαστάσεις, προσφέρει καλύτερους χώρους, αλλά το Swift αντιπαρέρχεται με το χαμηλότερο βάρος που χαρίζει ευελιξία, ενώ, με 111 gr/km εκπομπές CO2 απαλλάσσεται και από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Το Nissan στη βασική του έκδοση Energy στοιχίζει 14.990 ευρώ, ενώ το Suzuki στη δεύτερη εξοπλιστική έκδοση GL+ Hybrid 14.740 ευρώ, με τη διαφορά τιμής ανάμεσα στα δύο μοντέλα να είναι 250 ευρώ.

Πατήστε στο παρακάτω link και δείτε δίπλα-δίπλα 140 στοιχεία τιμών, εξοπλισμού και απόδοσης. Και όταν αποφασίσετε, πείτε μας στο poll που ακολουθεί ποιο από τα δύο μικρομεσαία οικογενειακά προτιμάτε.

Nissan Micra 1.0T Energy ή Suzuki Swift 1.2 GL+ Hybrid

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...