Ξανά αυξήσεις στα διόδια τον Σεπτέμβριο

Στον αυτοκινητόδρομο "Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη"

  • -
  • -

Μετά τις 6 Σεπτεμβρίου 2010 θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές διοδίων στον αυτοκινητόδρομο "Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη", όπως άλλωστε προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης. Η ακριβής ημερομηνία αύξησης των διοδίων θα γίνει γνωστή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρόυ από την κατασκευάστρια κοινοπραξία. Ο νέος τιμοκατάλογος θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών της Αττικής Οδού (e-PASS).

Οι τιμές των διοδίων θα διαμορφωθούν ως εξής:

KΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1 - Δίκυκλα, τρίκυκλα

2 - Οχήματα με ύψος έως 2,20 m

3 - Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 m

4 - Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 m


ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ ΝΕΣΤΑΝΗ
Κατηγορία 1 1,60 € 1,50 €
Κατηγορία 2 2,30 € 2,20 €
Κατηγορία 3 5,90 € 5,60 €
Κατηγορία 4 8,20 € 7,80 €

 

Οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς

Μέσα στον Αύγουστο θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα σήραγγα Στέρνας (ρεύμα προς Αθήνα), ενώ ολοκληρώνονται και τα ενδιάμεσα τμήματα του δρόμου μεταξύ των σηράγγων. Έτσι, συνολικά θα λειτουργούν πλέον τέσσερις σήραγγες:

  • τρεις στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη (Στέρνας, Νεοχωρίου, Αρτεμισίου)
  • και η σήραγγα Ραψομάτη στο τμήμα Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη.

Παράλληλα, έχει πλέον εκσυγχρονιστεί το μεγαλύτερο μέρος του παλαιού αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, ενώ με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, που έχει ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία από το Πάσχα, αποτελούν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης με αποτέλεσμα η απόσταση ως την Καλαμάτα να έχει μειωθεί σημαντικά.

Στον αυτοκινητόδρομο λειτουργούν τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), δύο σε κάθε κατεύθυνση. Τέλος, ξεκίνησε να λειτουργεί και το τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου με έδρα τη Νεστάνη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...