Νέες καθυστερήσεις για το εργοστάσιο της Tesla

Όλα δείχνουν πως η λειτουργία του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία δεν θα ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού

  • -
  • -

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, θέλουν την κατασκευή του γιγαντιαίου εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία να καθυστερεί ακόμα περισσότερο. Κάτι που σημαίνει πως πλέον μοιάζει απίθανο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει ο Elon Musk και η Tesla. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ακόμα δεν έχουν ανεγερθεί αρκετά και σημαντικά κτίρια στο χώρο, προσθέτοντας μάλιστα πως η Tesla δεν έχει υποβάλει καν αίτηση οικοδόμησης στο γραφείο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε κατάθεση στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που έγινε πριν από μερικές μέρες, η Tesla ανέφερε ότι ενδέχεται να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στο αρχικό χρονοδιάγραμμα λόγω προβλημάτων στη διαδικασία κατασκευής.

Η Tesla θα κατασκευάσει στο γερμανικό εργοστάσιο το Model Y που θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και τις νέες μπαταρίες της. Το αρχικό πλάνο ανέφερε πως η παραγωγή θα ξεκινούσε στα μέσα του 2021, κάτι που σήμερα μοιάζει σχεδόν αδύνατο. Την ίδια ώρα, το πρόβλημα για την Tesla δεν είναι μόνο η καθυστέρηση της κατασκευής του εργοστασίου, αλλά και το γεγονός ότι είναι πιθανό να μην λάβει την ευρωπαϊκή επιχορήγηση που περίμενε. Αρχικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εγκρίνει πακέτο ενίσχυσης για τις εταιρείες που θα κατασκεύαζαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως η Tesla, η BMW και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Το ποσό που θα έπαιρνε η εταιρεία του Elon Musk πιθανότατα θα άγγιζε το 1 δις ευρώ, αλλά εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών δεν επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο νούμερο, αναφέροντας ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι το ποσό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...