Αυτό ψηφίστηκε ως το πιο όμορφο hypercar του 2020. Συμφωνείτε;

Το βραβείο δόθηκε στα πλαίσια του Festival Automobile International

  • -
  • -

Το Festival Automobile International πραγματοποιήθηκε για 36η χρονιά, με την αρχή να έχει γίνει το 1985 και στα πλαίσια του φεστιβάλ δόθηκαν βραβεία σε αυτοκίνητα διάφορων κατηγοριών, σύμφωνα με την ομορφιά, την αισθητική, το σχήμα και το design τους. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 14 μέλη, επικεφαλής των οποίων ήταν ο αρχιτέκτονας Jean-Michel Wilmotte και η Anne Asensio, αντιπρόεδρος Design Experience στη Dassault Systemes. Η επιτροπή επέλεξε έναν νικητή για 15 κατηγορίες συνολικά.

Από το 1985, το φεστιβάλ γιορτάζει το χώρο του αυτοκινήτου μέσω του design, ενώ παράλληλα στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας και στους δημιουργούς του κάθε αυτοκινήτου ξεχωριστά. Ένα μεγάλο βραβείο για το 2020 ήταν αυτό του «Ομορφότερου hypercar της Χρονιάς», το οποίο κέρδισε η νέα Bugatti Bolide.

Το hypercar της Bugatti προορίζεται για αποκλειστική χρήση στην πίστα και θεωρείται ό,τι πιο ακραίο έχει κατασκευάσει η γαλλική εταιρεία. Ο κινητήρας των 1.850 ίππων εκτοξεύει το αμάξωμα των 1.240 κιλών, χαρίζοντας του παράλληλα απίστευτη αναλογία κιλών ανά ίππο της τάξεως του 0,67! Οι άνθρωποι της Bugatti ισχυρίζονται ότι οι επιδόσεις της είναι αντίστοιχες με αυτές ενός μονοθεσίου της Formula 1, ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνάει τα 500 km/h! Μάλιστα, όπως αναφέρει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, χρειάστηκε 3:07.1 για να καλύψει ένα γύρο στο Le Mans και 5:23.1 στο Nurbugring!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...