To ID.3 θα ξεπεράσει το Golf σε πωλήσεις;

Το Δεκέμβριο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πλησίασε απειλητικά το best seller της Volkswagen

  • -
  • -

Η εντυπωσιακή επίδοση του ID.3 τον τελευταίο μήνα του 2020, το έφερε στη 2η θέση της λίστας με τα top 10 αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως κατηγορίας! Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης JATO Dynamics, το Δεκέμβριο του 2020 στην αγορά των 27 μελών της ΕΕ, το ηλεκτρικό hatchback της Volkswagen πλησίασε σε απόσταση μόλις 2.000 αυτοκινήτων το best seller των τελευταίων ετών, Golf!

Είναι τέτοια η στροφή του κοινού προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο τέλος του 2020, που αν η τάση συνεχιστεί το 2021, δεν αποκλείεται να δούμε ένα ηλεκτρικό στην πρώτη θέση για όλο το έτος. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως στη Volkswagen θεωρούν ότι το ID.4 θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το ID.3, λόγω της δημοφιλίας των SUV.

Το ID.3 ήταν πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο το Δεκέμβριο σε Ολλανδία, Σουηδία, Αυστρία, δεύτερο σε Δανία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο και τρίτο στη Γερμανία. Η ζήτηση για αυτοκίνητα βενζίνης και diesel (περιλαμβάνονται τα hybrid και τα mild hybrid) υποχώρησε κατά 23%, ενώ οι ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in ηλεκτρικών εκτοξεύτηκαν κατά 271%.

Δοκιμάζουμε επί ελληνικού εδάφους το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3



[Πηγή: JATO Dynamics]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...