Εκπαιδευτές οδήγησης προς κυβέρνηση: Πότε θα αρχίσουν και πάλι τα μαθήματα;

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο για τον οποίο το επάγγελμά μας είναι επικίνδυνο», αναφέρεται στην επιστολή της ομοσπονδίας εκπαιδευτών

  • -
  • -

Την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών, ζητά με επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ). Τα μαθήματα έχουν διακοπεί από τις 7 Νοεμβρίου 2020, ως μέτρο περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. "Λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου του lockdown και εξαιτίας των ανελαστικών εξόδων λειτουργίας των γραφείων μας και όχι μόνο, οι περισσότεροι των συναδέλφων μας έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο κινδυνεύοντας πλέον να μην επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους", αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτές οδήγησης.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΕΟ στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να σας θυμίσουμε την ύπαρξή του κλάδου μας.(Σχολές Οδηγών). Από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 έως και σήμερα 18 Ιανουαρίου του 2021 που σας αποστέλλουμε το παρόν έγγραφο οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται σε αναστολή.

Καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα της Υγειονομικής κατάστασης λόγω του COVID 19, αδιαμφισβήτητα ο κλάδος μας είναι υπέρ των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Εξάλλου και ο απώτερος σκοπός του επαγγέλματός μας είναι η εκπαίδευση της σωστής κυκλοφορίας στο δημόσιο οδικό δίκτυο για την αποφυγή ατυχημάτων, που και αυτή έχει απώτερο σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σας επισημαίνουμε όμως ότι λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου του lockdown και εξαιτίας των ανελαστικών εξόδων λειτουργίας των γραφείων μας και όχι μόνο, οι περισσότεροι των συναδέλφων μας έχουν φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο κινδυνεύοντας πλέον να μην επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Για το λόγο αυτό σας ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας, θέλουμε δε να σας τονίσουμε ότι μέσα στο όχημα μας κατά την διάρκεια του μαθήματος είναι δύο άτομα, ο εκπαιδευόμενος και ο εκπαιδευτής, (δηλαδή κάτι αντίστοιχο με τα ταξί, οδηγός και πελάτης), όσον αφορά τα δίκυκλα ο εκπαιδευόμενος είναι μόνος του στο όχημα.

Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε το λόγο γιατί το δικό μας επάγγελμα είναι επικίνδυνο ώστε να επιβαρύνει την υγειονομική κατάσταση της χώρας και βρίσκεται ακόμα σε lockdown, αφού τα άτομα με τα οποία συναναστρεφόμαστε προκειμένου να τα εκπαιδεύσουμε είναι τα ίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι εναλλασσόμενα όπως στα ταξί ή τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Πιστεύουμε ότι θα δείτε θετικά το πρόβλημά μας και θα χειριστείτε τον κλάδο μας (ο οποίος καθημερινά πλήττεται λόγω της συγκεκριμένης απαγόρευσης) με αναστολή του lockdown, όπως κάνατε στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου ώστε να επιτραπεί με μέτρα και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα η λειτουργία των Σχολών Οδηγών, όπως στο διάστημα μεταξύ του Μαΐου και του Νοεμβρίου όπου και δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα COVID 19.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...