Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο: O Musk πέρασε τον Bezos

Σαρωτική αποδείχθηκε η άνοδος του CEO της Tesla μέσα στο 2020

  • -
  • -

Elon Musk – Είναι γεγονός. Ο ιδρυτής της Tesla έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μία δήλωση που πριν από ένα χρόνο έμοιαζε εξωπραγματική, αργότερα έγινε πιθανή και στην συνέχεια αναπόφευκτη, βλέποντας την ραγδαία άνοδο των μετοχών της εταιρίας που ειδικεύεται σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Έτσι λοιπόν, στιγμές πριν κλείσει το 2020, μία τελευταία απότομη άνθιση, της τάξης του 7,9%, των μετοχών της Tesla, είδε τον Musk να παίρνει κεφάλι και να περνά μπροστά από τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, στην κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. O Bezos βρισκόταν στην πρώτη θέση την κατάταξης από το 2017 και ο λόγος που έχασε την θέση δεν ήταν μόνο η εξωπραγματική άνοδος του Musk.

Μεγάλο ρόλο στην αλλαγή της κατάταξης μεταξύ τους έπαιξε το διαζύγιο του Jeff Bezos, λόγω του οποίου, ο ιδρυτής και CEO της Amazon, μεταβίβασε το ¼ της οικογενειακής μετοχής της εταιρίας στην πρώην γυναίκα του, αλλά και στην φιλανθρωπική του οργάνωση. Για την ακρίβεια, τον περασμένο Νοέμβριο, δώρισε μετοχές αξίας 680 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θυμίζουμε πως την ίδια περίοδο, ο Elon Musk μόλις είχε περάσει τον Bill Gates στην κατάταξη που προαναφέραμε, για να γίνει ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που έφτανε τα 127,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, ο Musk, λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά, έχει φτάσει τα 194,8 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9,5 δισεκατομμύρια περισσότερα από τον Bezos.

Όχι κι άσχημα για κάποιον που ξεκίνησε την περσινή χρονιά στην 35η θέση της κατάταξης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...