Πώς τα πήγε με την αποφυγή ταράνδου το νέο Volkswagen Tiguan (video)

Κατάφερε το SUV να τα πάει καλύτερα από το Golf;

  • -
  • -

Σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα της Volkswagen, που δεν πήγαν τόσο καλά, το νέο Tiguan κατάφερε να περάσει το τεστ με καλή ταχύτητα. Το Km77 δοκίμασε την έκδοση R-Line με τον κινητήρα 1.5 TSI βενζίνης που αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

Σε αυτή τη σπορ έκδοση φοράει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με μεγάλα ελαστικά 255/45 Pirelli Scorpion. Όσον αφορά την ουσία, το νέο Tiguan κατάφερε να περάσει χωρίς να χτυπήσεις κάποιον κώνο, με ταχύτητα 77 km/h.

Σε αυτή την περίπτωση, το αμάξωμα είχε σχετική κλίση, με το σύστημα ελέγχου ESC όμως να ελέγχει αποτελεσματικά την κατάσταση. Κάτι που δεν έγινε με ένα μόλις χιλιόμετρο πάνω, δηλαδή στα 78 km/h, όπου το Tiguan αποσταθεροποιήθηκε, χάνοντας την επαφή με την άσφαλτο και βγαίνοντας εκτός πορείας.

Αρκετά καλή επίδοση με απόλυτα κριτήρια, αλλά και σχετικά με το αδελφό μοντέλο Golf, το οποίο πέρασε την ίδια δοκιμασία έχοντας 69 km/h στο ταχύμετρό του. Ταχύτητα που δεν κρίνεται ικανοποιητική για την κατηγορία.

Το νέο Volkswagen Passat Plug-in Hybrid GTE επίσης δεν πήγε καλά στη δοκιμασία αποφυγής του ταράνδου, επιδεικνύοντας άτσαλη συμπεριφορά, που επιδεινώνονταν όσο η ταχύτητα ανέβαινε. Τελικά κατάφερε να περάσει ανάμεσα στους κώνους χωρίς να χτυπήσει κάποιον με 65 km/h.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...