Όσοι οδηγούν ηλεκτρικό δεν θα επέστρεφαν σε συμβατικό αυτοκίνητο

Τα ηλεκτρικά ξέρουν πως να κάνουν εντύπωση μάλλον

  • -
  • -

Μαύρη πέτρα ρίχνουν πίσω τους, απ’ όσο φαίνεται, οι οδηγοί αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σύμφωνα με την ετήσια online έρευνα της Zap-Map, στην Μ. Βρετανία. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως 9 στους 10 ερωτηθέντες (91%) απάντησαν με σιγουριά πως δεν θα αντικαθιστούσαν το ηλεκτρικό τους όχημα με ένα που κινείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης (ΚΕΚ). Το υπόλοιπο 9 % που απομένει αποτελούνταν κατά 8 % από άτομα που δεν είναι σίγουροι και μόλις το 1 % απάντησε πως θα δεχόταν να γυρίσει σε όχημα με ΚΕΚ.

1zapmap

Το 73 % των ιδιοκτητών δήλωσε πως το όχημα που οδηγούν αυτή την στιγμή είναι το πρώτο τους αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, ενώ το 52 % αποκάλυψε πως έχει στην κατοχή του το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για λιγότερο από ένα χρόνο. Εντύπωση έκανε ο βαθμός ικανοποίησης για τους ιδιοκτήτες τόσο αμιγώς ηλεκτρικών, όσο και plug-in υβριδικών, με τα ποσοστά να βρίσκονται στο 91% και 84%, αντίστοιχα. Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων με ΚΕΚ κατάφεραν να φτάσουν μόλις το 72 %.

2zapmap

Τα ηλεκτρικά μοντέλα ,τα οποία ικανοποίησαν περισσότερο τους ιδιοκτήτες τους είχαν ως εξής: Volkswagen ID.3, Kia Niro Plug-in Hybrid, BMW Σειρά 3 Plug-in, όλα πέτυχαν 100 %. Στην συνέχεια, τα Tesla Model 3 και Kia e-Niro κατάφεραν να φτάσουν το 96%, το Hyundai Kona Electric το 94 %, ενώ το Renault Zoe κατέγραψε 92 % επιτυχία και το Nissan Leaf 90%.

Τέλος, ένα σημαντικό στοιχείο για την αγορά είναι πως οι πωλήσεις plug-in υβριδικών φαίνεται πως τριπλασιάστηκαν, σε σχέση πέρσι (9,7% εκ των συνολικών πωλήσεων οχημάτων, ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός βρισκόταν στο 3,2 %).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...