Όλα τα αυτοκίνητα που δοκίμασε ο Euro NCAP το 2020

Δες τα φετινά μοντέλα και την βαθμολογία που απέσπασαν

  • -
  • -

Με πολύμηνη καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP επανήλθε στο πεδίο των δοκιμών, έστω και αργά, με τα πρώτα φετινά αποτελέσματα δοκιμών να έρχονται τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Από φέτος το πρωτόκολλο δοκιμών του Euro NCAP έχει αυστηροποιηθεί σημαντικά, «απαιτώντας» από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναβαθμίσουν σημαντικά την παθητική και ενεργητική ασφάλεια των μοντέλων τους, αν θέλουν να εξασφαλίσουν τα… πολυπόθητα 5 αστέρια.

Πρώτο όχημα που βρέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο των ειδικών του Euro NCAP ήταν το νέο Toyota Yaris, καταφέρνοντας να αποσπάσει 5 αστέρια. Παράλληλα, το Audi e-tron Sportback και το υβριδικό Renault Clio E-Tech αξιολογήθηκαν ως πεντάστερα, όπως οι βασικές τους εκδόσεις, e-tron και Clio αντίστοιχα.
Βρείτε το σχετικό άρθρο εδώ.


Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Yaris, σειρά είχε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, το ID.3. Το ηλεκτρικό hatchback έπιασε και αυτό τα 5 αστέρια στα τεστ για την παθητική και την ενεργητική του ασφάλεια. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι με 5 αστέρια βαθμολογήθηκε και η Plug-in Hybrid έκδοση του Toyota RAV4.

Βρείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Στην συνέχεια, σειρά είχαν τα νέα Honda Jazz και Mazda MX-30, οχήματα για τα οποία οι κατασκευαστές τους θα πρέπει να είναι περήφανοι, μιας και τα δύο κατάφεραν να αποσπάσουν άριστη βαθμολογία 5 αστεριών. Παράλληλα, ο Euro NCAP δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της BMW 2 Series Gran Coupe του 2019 που βασίζεται στη Σειρά 1 και του ηλεκτρικού βαν Mercedes-Benz EQV, το οποίο βασίζεται στη V-Class του 2014 (αμφότερα πήραν 5 αστέρια).

Βρείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Τέλος, πριν λίγες εβδομάδες, το Euro NCAP πραγματοποίησε σειρά δοκιμών πρόσκρουσης και μάλιστα τη μεγαλύτερη για το 2020. Επτά αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν σύμφωνα με τα νεότερα και πιο αυστηρά πρωτόκολλα του Euro NCAP, με τα Audi A3 Sportback, Seat Loen, Isuzu D-Max, Kia Sorento και Land Rover Defender να αποσπούν 5 αστέρια. 4 αστέρια ήταν η βαθμολογία του Honda e, ενώ μόλις τρία για το Hyundai i10. Αξιολόγηση έγινε επίσης και στα Renault Captur E-Tech και Peugeot 3008 Hybrid, τα οποία απέσπασαν και αυτά με τη σειρά τους 5 αστέρια.

Βρείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...