Ποια μοντέλα απέσπασαν πέντε αστέρια από το Euro NCAP

Το Euro NCAP δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα της τέταρτης και μεγαλύτερης δοκιμής πρόσκρουσης που πραγματοποιήθηκε φέτος

  • -
  • -

Για 4η φορά φέτος, το Euro NCAP πραγματοποίησε σειρά δοκιμών πρόσκρουσης και μάλιστα τη μεγαλύτερη για το 2020. Επτά αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν σύμφωνα με τα νεότερα και πιο αυστηρά πρωτόκολλα του Euro NCAP, με τα Audi A3 Sportback, Seat Loen, Isuzu D-Max, Kia Sorento και Land Rover Defender να αποσπούν πέντε αστέρια. Τέσσερα αστέρια ήταν η βαθμολογία του Honda e, ενώ μόλις τρία για το Hyundai 10.

Τα Α3 Sportback και Seat Leon μπορεί να βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, αλλά η σχεδίαση του μπροστινού μέρους του ισπανικού μοντέλου είχε σαν αποτέλεσμα να αποδειχθεί καλύτερο με ποσοστό 92% στην προστασία ενηλίκων. Το Isuzu D-Max έκλεψε τις εντυπώσεις στη διαδικασία, προστατεύοντας τους επιβάτες λόγω και του αναβαθμισμένου εξοπλισμού του, αν και το βάρος σε συνδυασμό με την κατασκευή του εμπρός μέρους έχουν σαν αποτέλεσμα να προκαλεί σημαντικές ζημιές στο όχημα με το οποίο συγκρούεται. Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του νέου Land Rover Defender. Το Kia Sorento, το οποίο προσφέρει αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνοντας και κεντρικό αερόσακο, απέσπασε πέντε αστέρια παρά τη μέτρια απόδοση του στην εμπρόσθια πρόσκρουση.

Το Honda e, το οποίο δεν διαθέτει μία σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας που συναντάμε στο Jazz κατάφερε να αποσπάσει τέσσερα αστέρια, ενώ το i10 μόλις τρία λόγω της επίδοσης του στην μετωπική σύγκρουση. Τέλος, το Euro NCAP αξιολόγησε επίσης τα Renault Captur E-Tech και Peugeot 3008 Hybrid, τα οποία απέσπασαν και αυτά με τη σειρά τους πέντε αστέρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...