Ferrari: Δύσκολο το έργο όποιου αντικαταστήσει τον Camilleri

Ο 65χρονος παραιτήθηκε μετά από σχεδόν 2μιση χρόνια ως CEO

  • -
  • -

Με την ξαφνική αποχώρηση του Louis Camilleri από τη θέση του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Ferrari να έχει προκαλέσει αίσθηση, προκύπτουν συζητήσεις για το ποιος θα τον αντικαταστήσει, αλλά για το πόσο δύσκολο θα είναι το έργο του. Γι’ αυτό το λόγο τα στελέχη της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα βιαστούν με την ανάδειξη του νέου CEO. Θα εξετάσουν σχολαστικά τις επιλογές τους πριν καταλήξουν στο ποιος είναι ο ιδανικός για την δουλειά.

Όπως και ο Camilleri, ο οποίος είχε χρόνια εμπειρίας στην βιομηχανία τσιγάρων και φαγητού πριν αναλάβει τα σκήπτρα στην Ferrari, ο νέος CEO δεν είναι απαραίτητο να είναι ειδικός της αυτοκίνησης. Αυτό συμβαίνει διότι, η Ferrari, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές αλλά και επενδυτές, προβάλλεται περισσότερο ως κατασκευαστής πολυτελών αγαθών και όχι τόσο ως σπεσιαλίστας στον χώρο του αυτοκινήτου. Παράλληλα με την προσπάθεια της ιταλικής μάρκας να επεκτείνει την γκάμα της προς την υβριδική τεχνολογία, πέρσι, ο Camilleri παρουσίασε ένα πλάνο επέκτασης του Ferrari brand και σε χώρους όπως η ένδυση, αξεσουάρ, ψυχαγωγία, πολυτελή προϊόντα και υπηρεσίες.

Η αναλύτρια της Intensa Sanpaolo, Monica Bosio, δήλωσε πως η εύρεση ενός διαδόχου «ικανού να διαχειριστεί το ιδιόμορφο επιχειρηματικό μοντέλο της Ferrari, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις κακές επιδόσεις του prancing horse στην Formula 1», δεν θα είναι εύκολο έργο, δεδομένου ότι η αποχώρηση του Camilleri συνέβη σε μία αρκετά κομβική περίοδο για την εταιρία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...