Πού θα κατασκευάζονται οι επόμενες ηλεκτρικές Mercedes-Benz

Μέχρι το 2022 η γκάμα της Mercedes-Benz θα περιλαμβάνει οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παράγονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz εφαρμόζει το στρατηγικό της πλάνο επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας να διαθέτει μία πλήρης γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Μέχρι το 2022 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει συνολικά οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς EQ, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα παρουσιάσει έξι καινούργια αυτοκίνητα. Για να συμβεί αυτό, η Mercedes-Benz έχει ήδη επενδύσει υπέρογκα ποσά στη διαφοροποίηση και την αναδιάρθρωση των εργοστασίων της, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες τεχνικές εγκαταστάσεις για τη γραμμή παραγωγής.

Συνολικά, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς EQθα παράγονται σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες και σε τρεις ηπείρους. Μέχρι το 2030 υπολογίζεται ότι περισσότερες από τις πωλήσεις της Mercedes-Benz θα αφορούν ηλεκτρικά μοντέλα ή εκδόσεις που κάνουν χρήση plug-in τεχνολογίας.



Ας δούμε, όμως, που θα κατασκευάζεται κάθε μοντέλο ξεχωριστά και πότε αναμένεται η έναρξη παραγωγής του.

  • Γερμανία – Sindelfingen: Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν EQS, το πρώτο εξάμηνο του 2021.
  • Γερμανία – Rastatt: Έχει ξεκινήσει ήδη η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού compact SUV, της EQA. Παράλληλα, το 2021 θα εκκινήσει η παραγωγή του αυτοκινήτου και στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Κίνα.
  • Ουγγαρία – Kecskemet: Θα παράγεται η EQB, επίσης compact SUV, με την έναρξη να έχει προγραμματιστεί για το 2021. Παράλληλα, θα κατασκευάζεται και στην Κίνα.
  • Γερμανία – Βρέμη: Θα ξεκινήσει να παράγεται το 2021 η EQE, πολυτελές σεντάν, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει η γραμμή παραγωγής του μοντέλου και στο Πεκίνο.
  • ΗΠΑ – Tuscaloosa: Το 2022 θα ξεκινήσει η παραγωγή των EQS και EQE, αμιγώς ηλεκτρικών SUV.

Σημειώστε, ότι οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz σε Γερμανία, Πολωνία και Κίνα. Ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες θα παράγονται αυτές για τις EQS και EQE από τις αρχές του 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...