Χωρίς ακριβές χρονοδιάγραμμα παραμένει ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου

«Στόχος να εκκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο», δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

  • -
  • -
Χωρίς ακριβές χρονοδιάγραμμα παραμένει ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στα δημόσια έργα αποτελεί ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος», ένα έργο που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της δυτικής Πελοποννήσου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα εργασιών, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι από τη στιγμή που αποφασίσθηκε η επανένταξη του έργου στη Σύμβαση Παραχώρησης της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επανένταξη του Τμήματος Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης. Όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής, το δημόσιο αναμένει την τελική έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ώστε να έρθει προς κύρωση στην Βουλή η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης.

«Ελπίζουμε πως εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG COMP) θα έχει απαντήσει θετικά στο αίτημα μας. Στόχος μας είναι να εκκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο».

«Τώρα δεν τίθεται το θέμα αν θα γίνει ο δρόμος αλλά το πότε θα γίνει κι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά όλης της χώρας» τονίζοντας πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του Έργου. Αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως ήρθε σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πέτυχε την αλλαγή της στάσης της Κομισιόν για την χρηματοδότηση του Έργου πέραν του 2023 γιατί αν δεν ολοκληρώνονταν μέχρι τα τέλη του 2024 η Ε.Ε. θα ζητούσε να της επιστραφούν τα χρήματα που είχε διαθέσει και επιπρόσθετα όλες οι δαπάνες του έργου θα βάρυναν τους εθνικούς πόρους.

«Το γεγονός ότι καταφέραμε να μεταστρέψουμε την απόφαση της Κομισιόν και να δεχθεί την ένταξη του έργου ως ‘‘γέφυρα’’ στη νέα Προγραμματική Περίοδο, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...