Lockdown: Νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Παραμένει η υποχρέωση αποστολής sms – Ποια καταστήματα ανοίγουν

  • -
  • -

Με μικρά και προσεκτικά βήματα ανοίγει το λιανεμπόριο κατά την εορταστική περίοδο. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «παρά τις 5 εβδομάδες lockdown, παραμένει επιβαρυμένη η επιδημιολογική κατάσταση» από την πανδημία του κορονοϊού.

Τι αλλάζει έως τις 7 Ιανουαρίου:

Η απαγόρευση μετακινήσεων θα είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, πάντα με αποστολή sms (αντί για 9 μμ- 5 πμ).

Για την μετάβαση για φαγητό σε άλλο σπίτι τις μέρες των εορτών θα στέλνουμε κωδικό 6 με sms,
όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  έως τις 7 Ιανουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής με παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα (σύστημα click away, με αποστολή sms με κωδικό 2). Οι πελάτες θα πρέπει να έχουν απόδειξη της ηλεκτρονικής πληρωμής.

Κλειστά θα είναι τα εμπορικά κέντρα.

Ανοίγουν τα ΚΤΕΟ (πάντα με ραντεβού)

Τα κομμωτήρια θα είναι ανοικτά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με διευρυμένο ωράριο (7 πμ -9μμ) και με ραντεβού

Τα βιβλιοπωλεία θα είναι ανοικτά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με διευρυμένο ωράριο και με λίγους πελάτες ταυτόχρονα στο κατάστημα.

ΟΙ εκκλησίες θα ανοίξουν για τους πιστούς μόνο τα Χριστούγεννα και τα Φώτα (έως 9 άτομα και έως 25 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς). Δεν θα γίνει αγιασμός υδάτων σε ανοικτό δημόσιο χώρο.

«Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ των εορτών. Καθώς θα φτάνουμε στα Χριστούγεννα θα δούμε τις λεπτομέρειες για την παραμονή των Χριστουγέννων», ανέφερε ο κ. Πέτσας σε ερώτηση για το αν θα αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κατά τα βράδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...