Ο Christian Friedl νέος Διευθυντής του εργοστασίου της SEAT στο Martorell

Εσείς ξέρετε ποιας γερμανικής εταιρίας το εργοστάσιο είχε υπό την ευθύνη του μέχρι τώρα;

  • -
  • -

Ο Christian Friedl διορίστηκε νέος Διευθυντής του εργοστασίου της SEAT στο Martorell από την 1η Ιανουαρίου. Ο Friedl ήταν προηγουμένως επικεφαλής του εργοστασίου της Porsche στο Zuffenhausen, το κύριο κέντρο παραγωγής της μάρκας, και στη νέα του θέση θα αναφέρεται στον αντιπρόεδρο της εταιρείας για την παραγωγή και τα logistics, Herbert Steiner. Ο νέος διευθυντής του Martorell αντικαθιστά τον Dr. Rainer Fessel, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη του εργοστασίου της Volkswagen στο Wolfsburg.

Ο Friedl θα είναι υπεύθυνος για το κύριο εργοστάσιο της SEAT, όπου η εταιρεία παράγει έξι διαφορετικά μοντέλα σε τρεις γραμμές παραγωγής: SEAT Ibiza, SEAT Arona, SEAT Leon, CUPRA Leon, CUPRA Formentor και Audi A1. Ο νέος επικεφαλής του Martorell θα οδηγήσει την απαραίτητη μεταμόρφωση του εργοστασίου για την εποχή της ηλεκτροκίνησης, στο οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει η παραγωγή του νέου SEAT Leon e-HYBRID, του CUPRA Leon e-HYBRID και του νέου Cupra Formentor, του πρώτου μοντέλου που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από το εμπορικό σήμα CUPRA και το οποίο τις επόμενες εβδομάδες θα προσθέσει στην γκάμα του επίσης μια plug-in υβριδική έκδοση. Σήμερα, το εργοστάσιο του Martorell κατασκευάζει 2.200 αυτοκίνητα την ημέρα και έχει περισσότερους από 9.000 υπαλλήλους.

Ο νέος διευθυντής του SEAT Martorell έχει αναπτύξει την καριέρα του στην Porsche, στην οποία εντάχθηκε το 1999. Έχοντας σπουδάσει μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ρέγκενσμπουργκ, κατείχε διάφορες θέσεις σχετικές με την παραγωγή στους τομείς των κινητήρων, του αμαξώματος και της βαφής. Το 2016, διορίστηκε διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής της Porsche στο Zuffenhausen, το οποίο παράγει μοντέλα όπως η 911 και η νέα Taycan, το πρώτο 100% ηλεκτρικό όχημα της Porsche.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...