Η ιστορία της μοναδικής Viper GTS CS στον κόσμο!

Μία ειδική έκδοση της Viper που πρόλαβε να παραχθεί μόλις σε ένα κομμάτι βγαίνει σε δημοπρασία

  • -
  • -

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο γνωστός Caroll Shelby και η Fitzgerald Motorsport δημιούργησαν μία ειδική έκδοση της Dodge Viper, την GTS CS. Η συγκεκριμένη εκδοχή του αμερικανικού muscle car είχε μία σειρά από αλλαγές που τη διαφοροποιούσαν, όπως εμπρός μέρος που παρέπεμπε στη θρυλική Cobra, αεραγωγούς στο πλάι και θηριώδης τροχούς 18 ιντσών. Το κόκκινο δέρμα κυριαρχούσε στο εσωτερικό, το οποίο συνδυαζόταν με χρυσαφί πινελιές, ενώ στα αγωνιστικά πρότυπα οι ζώνες ήταν τεσσάρων σημείων. Μάλιστα, σε διάφορα σημεία δέσποζε η υπογραφή του Caroll Shelby, ενώ το εσωτερικό της κοσμούσε και ταμπέλα με τον αριθμό παραγωγής του μοντέλου.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 84 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 84 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Βέβαια, οι αλλαγές δεν ήταν μόνο επιφανειακές, αφού η GTS CS είχε αναβαθμισμένη εισαγωγή, διαφορετική χαρτογράφηση του εγκεφάλου, αλλά και αγωνιστική εξάτμιση. Μάλιστα, πιο κοντές ήταν και οι σχέσεις του κιβωτίου. Η ισχύς ήταν ελαφρώς αναβαθμισμένη, αγγίζοντας τους 487 αντί των 456 ίππων που διέθετε η… απλή έκδοση.

Το αρχικό πλάνο ανέφερε ότι θα κατασκευαστούν συνολικά 50 κομμάτια, 25 σε κουπέ αμάξωμα και 25 roadster. Όμως, όλα κατέληξαν στα σκουπίδια λόγω των προβλημάτων υγείας του Shelby. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το εικονιζόμενο Viperνα είναι το μοναδικό που κατασκευάστηκε ποτέ. Ο κάτοχος του αποφάσισε μετά από δεκαετίες να το αποχωριστεί και τον Ιανουάριο θα βγει στο σφυρί στη δημοπρασία Mecum’s Kissimmee χωρίς να είναι γνωστή η τιμή έναρξης. Σίγουρα, θα είναι πολύ ψηλότερη συγκριτικά με τα 75.200 ευρώ που κόστιζε αρχικά…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...