Υαλοκαθαριστήρες: Ξέρεις να τους χειρίζεσαι σωστά;

Ελπίζουμε όχι όπως το φλας

  • -
  • -

Οι υαλοκαθαριστήρες είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει ένα αυτοκίνητο. Γι 'αυτό είναι σοφό να τους φροντίζουμε, ειδικά τώρα που αρχίζει ο χειμώνας. Είστε σίγουροι όμως ότι ξέρετε όσα χρειάζονται;

1. Οι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι σκούπα

dirty-wipers

Η κύρια δουλειά των υαλοκαθαριστήρων είναι να σκουπίζουν τα υγρά. Μπορούν επίσης να απομακρύνουν σκόνη και βρωμιές, αλλά αυτό τους βλάπτει. Όσο περισσότερα αποξηραμένα νεκρά έντομα, φύλλα, πευκοβελόνες ή οτιδήποτε άλλο στερεό απομακρύνουμε με τους υαλοκαθαριστήρες, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να υποστούν ζημιά, γεγονός που θα τους κάνει λιγότερο αποτελεσματικούς στην απομάκρυνση του νερού.

2. Οι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι ξύστρες πάγου

frozen-wipers

Το να παγώσουν οι υαλοκαθαριστήρες πάνω στο παρμπρίζ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Λάθος είναι η οποιαδήποτε προσπάθεια να τους ενεργοποιήσετε ή να τους ξεκολλήσετε με το χέρι, σε περίπτωση που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που υπάρχουν κομματάκια πάγου διάσπαρτα στο παρμπρίζ. Σε περίπτωση που παρκάρετε σε μέρος με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και υπάρχει φόβος να παγώσουν, καλό θα ήταν να τους σηκώσετε μόλις σταθμεύσετε, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το τζάμι. Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένετε να ξεπαγώσει πλήρως το τζάμι, μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα.

3. Μην αφήνετε τα ακροφύσια ψεκασμού να παγώσουν

wipers-spray

Μιας και μιλάμε για χαμηλές θερμοκρασίες, η παραμέληση των ακροφυσίων ψεκασμού τους κρύους μήνες μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα. Εάν δεν έχετε αλλάξει το υγρό υαλοκαθαριστήρα με χειμερινό μείγμα ανθεκτικό σε κατάψυξη, θυμηθείτε ένα σημαντικό βήμα. Βγάλτε όλο το καλοκαιρινό υγρό από τους εύκαμπτους σωλήνες, ειδικά το μακρύ που οδηγεί στο πίσω παρμπρίζ, επειδή οι παγωμένοι υαλοκαθαριστήρες είναι ένας άσχημος και περιττός πονοκέφαλος.

4. Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τους υαλοκαθαριστήρες;

wipers-change

Μια κοινή ερώτηση: πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων; Οι υαλοκαθαριστήρες είναι πολύ ανθεκτικοί: δοκιμάζονται για μισό εκατομμύριο περάσματα, αλλά στην πραγματικότητα συνήθως δεν διαρκούν τόσο πολύ. Τα μάτια σας θα σας πουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τα αλλάξετε. Όταν οι υαλοκαθαριστήρες χάνουν τμήματα του παρμπρίζ ή αφήνουν σημάδια ή δεν ταξιδεύουν ομαλά πάνω από το παρμπρίζ, τότε μάλλον είναι μία καλή ώρα για να τους αντικαταστήσετε.

5. Υγρό καθαρισμού φώτων

headlights-spray

Τέλος, υπάρχει ακόμα ένα θέμα που πρέπει να επισημάνουμε. Σπρέι καθαρισμού φωτιστικών σωμάτων. Το πτυσσόμενα ενσωματωμένα ακροφύσια ψεκασμού για τα φώτα, λειτουργούν με πίεση 2,3 bar. Η σωστή λειτουργία τους είναι πολύ σημαντική για την ασφάλεια σας. Πολλές φορές η βρώμικη επιφάνεια σε ένα δυνατό φωτιστικό σώμα, μπορεί να δημιουργήσει διαθλάσεις που να έχουν σαν αποτέλεσμα την «τύφλωση» των οδηγών που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα.

Εσύ πόσο καλά διαβασμένος ήσουν;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...