Το Subaru BRZ Final Edition στο Nurburgring (video)

Πόσο γρήγορα μπορεί να κινηθεί στο Nordschleife ένα αυτοκίνητο 200 ίππων;

  • -
  • -

Ενώ γίνονταν η παγκόσμια παρουσίαση της νέας γενιάς του Subaru BRZ (δείτε το πατώντας εδώ), κάπου στη Γερμανία, στο γνωστό μας Nurburgring το παλιό BRZ στην έκδοση Final Edition έκανε ένα γρήγορο γύρο στα χέρια του περιοδικού Sport Auto, με οδηγό το Christian Gebhardt.

Τα ρεκόρ, όπως αυτό που σημείωσε πρόσφατα η Mercedes-AMG GT Black Series δεν σπάνε κάθε μέρα, άρα δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι σπουδαίο. Εξάλλου το ιαπωνικό κουπέ μοντέλο των 200 ίππων ποτέ δεν διεκδίκησε τον τίτλο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου. Ωστόσο, έχει κερδίσει επάξια αυτόν του πλέον απολαυστικού στην οδήγηση, κάνοντας τις στροφές να δείχνουν πιο ωραίες πίσω από το τιμόνι του.

Επί της ουσίας και όσον αφορά τον γύρο στο Nurburgring, το BRZ φάνηκε ότι, όσο απολαυστικό και αν είναι στην οδήγηση, δεν είχε τη δύναμη να κάνει καλό χρόνο. Ο οδηγός έμοιαζε να βαριέται στη μεγάλη ευθεία όπου το BRZ δεν ανέβαζε… Τελικά ο χρόνος για το Subaru BRZ Final Edition ήταν 8:43.60 δηλαδή αν θέλετε ένα μέτρο σύγκρισης, είναι δυο ολόκληρα λεπτά πιο αργό από την Mercedes-AMG GT Black Series, αν και φυσικά τα δύο αυτά αυτοκίνητα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Πάντως όσο αγρό και αν ήταν στο Nurburgring το BRZ εμείς ελπίζουμε να συνεχίσει να υπάρχει και οι κατασκευαστές να φτιάξουν ακόμα περισσότερα μοντέλα σαν και αυτό που απευθύνεται στους πραγματικούς οδηγούς και είναι ικανό να προσφέρει τόνους απόλαυσης… στις στροφές, έστω και χωρίς μεγάλες ταχύτητες. Δείτε το γύρο στο βίντεο που ακολουθεί.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...