H AMG GT Black Series το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring (video)

Έσπασε τα χρονόμετρα με 6:43.616

  • -
  • -

Η Mercedes-AMG GT Black Series έκανε με 6:43.616 νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο Maro Engel οδηγός GT3. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6:44.97 και το είχε κάνει τον Ιούλιο του 2018 η Lamborghini Aventador SVJ.

Το αυτοκίνητο που σημείωσε το ρεκόρ δεν είχε καμία μετατροπή, με την Mercedes να κάνει μόνο τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε αεροδυναμική και ανάρτηση, προκειμένου να αποδώσει καλύτερα στη συγκεκριμένη πίστα.

Πιο συγκεκριμένα, το εμπρός splitter είναι τοποθετηθεί στην αγωνιστική του θέση, λίγο πιο έξω, ενώ τα αεροδυναμικά βοηθήματα είχαν ρυθμιστεί στη μεσαία θέση. Επίσης, όσον αφορά την ανάρτηση, είχε χαμηλώσει κατά 0,5 cm εμπρός και κατά 0,250 cm πίσω, με το κάμπερ να είναι αρνητικό κατά 3,8 μοίρες εμπρός και 3,0 μοίρες πίσω.

Επιπλέον, η ρύθμιση της αντιστρεπτικής ήταν στη σκληρότερη θέση, ενώ ο οδηγός, από τα εννέα στάδια ρύθμισης του traction control είχε επιλέξει το έξι ή εφτά, ανάλογα με το σημείο της πίστας. Το αυτοκίνητο πάταγε στα ελαστικά της Michelin Pilot Sport Cup 2, με τα οποία διατίθεται εργοστασιακά. Δείτε το ρεκόρ με τις ασύλληπτες ταχύτητες στο βίντεο που ακολουθεί.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...