Μάθε πόσο κάνει η νέα υβριδική Skoda Octavia iV στην Ελλάδα

Το plug-in hybrid sedan είναι άμεσα διαθέσιμο στην Ελλάδα, τόσο στην «απλή» έκδοση των 204 ίππων όσο και στην έκδοση RS, με 245 PS

  • -
  • -

Η Kosmocar-Skoda ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης της νέας Skoda Octavia iV στην Ελλάδα. Η νέα Octavia iV, στην τέταρτη γενιά της Octavia, είναι το δεύτερο plug-in υβριδικό μοντέλο Skoda iV, μετά το Superb iV. Μάλιστα, η Octavia iV είναι διαθέσιμη όχι σε μία αλλά δύο παραλλαγές ισχύος, τόσο στην «απλή» όσο και στην RS έκδοση, που προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις και έντονες συγκινήσεις. Και οι δύο εκδόσεις παρέχουν ηλεκτρική αυτονομία έως 60 χλμ. στον κύκλο WLTP, κινούμενες αμιγώς ηλεκτρικά και με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Και οι δύο εκδόσεις Octavia iV τροφοδοτούνται από έναν βενζινοκινητήρα 1.4 TSI που παρέχει 150 PS (110 kW) και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW, των οποίων οι λειτουργίες ελέγχονται ηλεκτρονικά. Κινητήρας εσωτερικής καύσης, κιβώτιο ταχυτήτων DSG και ηλεκτροκινητήρας, είναι συνδεδεμένοι σε κοινό άξονα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι τριπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων με τους συμπλέκτες σε λουτρό ελαίου, ενώ η λειτουργία ελέγχεται με τεχνολογία shift by wire. Ο τρίτος συμπλέκτης χρησιμοποιείται για την απεμπλοκή του θερμικού κινητήρα από τον ηλεκτρικό κατά την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τριφασικός, μόνιμου μαγνήτη, με τυπικό βαθμό απόδοσης 94% και αποτελεί τον καλύτερο τύπο ηλεκτρικού κινητήρα αυτή τη στιγμή στην αυτοκίνηση. Το ιδιαίτερο, ξεχωριστό λογισμικό στις δύο εκδόσεις είναι αυτό που παρέχει διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Η Octavia iV έχει ισχύ 204 PS (150 kW), με μέγιστη ροπή 350 Nm, με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου να ορίζεται στα 220 km/h και η τυπική επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h να διαρκεί 7,7 sec. Η πιο σπορ Octavia RS iV παράγει 245 PS (180 kW) και μέγιστη ροπή 400 Nm. Στη λειτουργία Sport, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να κάνει χρήση της πλήρους ισχύος του αυτοκινήτου, η Octavia RS iV, τόσο σε έκδοση Grand Coupe όσο και Sportwagon επιταχύνει 0-100 km/h σε μόλις 7,3 sec, με τελική ταχύτητα 225 km/h. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκδοση με δίλιτρο βενζινοκινητήρα, η επιτάχυνση 80-120 km/h είναι 2,2 sec πιο γρήγορη στην RS iV έκδοση.

Η Octavia iV είναι διαθέσιμη με το αμάξωμα Grand Coupe, αρχικά στην έκδοση με τους 204 ίππους και στα επίπεδα εξοπλισμού AMBITION και STYLE, που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τις απαιτήσεις ενός plug-in hybrid αυτοκινήτου. H έκδοση RS με τους 245 ίππους θα ακολουθήσει προσεχώς. Ειδικά για το λανσάρισμα και προκειμένου η αγορά ενός τέτοιου «πράσινου» μοντέλου να καταστεί πιο προσιτή, προσφέρεται επιπλέον έκπτωση 3.000 ευρώ, με την προτεινόμενη τιμή λιανικής να ξεκινά από 31.900 €. Ειδικά για τους επαγγελματίες οδηγούς (ταξί), η επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» καθώς και πρόσθετο οικολογικό bonus που προσφέρει η Kosmocar-Skoda, καθιστούν τη Skoda Octavia iV μία εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή, με τις τιμές να ξεκινούν από 24.247 €. Αναλυτικά οι προτεινόμενες τιμές για τη νέα Skoda Octavia iV έχουν ως εξής:

 

 

 

ΕΚΔΟΣΗ

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ

ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ

ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

με έκπτωση λανσαρίσματος

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ

για επαγγελματίες (ταξί) με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και bonus

OCTAVIA GRAND COUPEiV

 

 

 

AMBITION 1.4 Plug-in Hybrid 204 PS

34.900 €

31.900 €

24.247 €

STYLE 1.4 Plug-in Hybrid 204 PS

36.900 €

33.900 €

25.826 €

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...