Lockdown: Τι ισχύει για μετακίνηση σε συνεργείο

Ισχύει ο περιορισμός των 2 χλμ; Τι sms στέλνω;

  • -
  • -

Στα πλαίσια περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού, στις απολύτως απαραίτητες έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις από την Παρασκευή 13/11. Από τότε βέβαια, έχουμε δει αρκετές αλλαγές στους περιορισμούς. Ειδικότερα για συνεργείο ή σε βουλκανιζατέρ, στέλνουμε τον κωδικό «2» στο 13033, ο οποίος είναι για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μάλιστα, τα συνεργεία παραμένουν ανοιχτά και προσβάσιμα για όλους σε όλη την Ελλάδα, καθώς για τη μετάβαση των πελατών σε αυτά δεν ισχύουν οι νέοι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για τον κωδικό 2, που ορίζουν μετακίνηση εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

Θυμίζουμε πως, για κάθε μετακίνηση που πραγματοποιούν οι πολίτες, πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.
Καλό είναι να έχουμε και ένα email με το οποίο επιβεβαιώνεται το ραντεβού μας σε συνεργείο (σε έντυπη μορφή ή στο κινητό μας), προκειμένου να το επιδείξουμε σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...