Honda: Δοκιμές της επόμενης γενιάς οχημάτων προσωπικής μετακίνησης

Το 2010 στην Ιαπωνία, το 2011 στις ΗΠΑ

  • -
  • -
QOL: Quality of Life

Μία φιλοσοφία που μετρά σε τι βαθμό οι άνθρωποι ζουν ανθρώπινα και αισθάνονται όχι μόνο φυσική αλλά και πνευματική ευεξία και ευτυχία.

Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμές της επόμενης γενιάς ηλεκτρικών μέσων προσωπικής μετακίνησης, σε πραγματικές συνθήκες πριν το τέλος του 2010. Μεταξύ των οχημάτων που θα δοκιμαστούν είναι:

  • ηλεκτρικά αυτοκίνητα
  • plug-in υβριδικά
  • ηλεκτρικά σκούτερ
  • ηλεκτρικά καρτ

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία σε συνεργασία με τις επαρχίες Kumamoto και Saitama. Στο πρόγραμμα αυτό, οι τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης της Honda για μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα και ηλεκτρικά προϊόντα, μαζί με τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, έναν ηλιακό σταθμό παραγωγής ενέργειας και άλλες τεχνολογίες θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες σε αστικό περιβάλλον μεταφορών με έμφαση στα εξής:

  1. Εξακρίβωση της αποτελεσματικότητας της επόμενης γενιάς προϊόντων προσωπικής μετακίνησης και των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, παράλληλα με τη χρήση βιώσιμης ενέργειας όπως η ηλιακή, για την υλοποίηση μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο μέλλον.
  2. Αναζήτηση του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να σχεδιαστεί η μελλοντική προσωπική μετακίνηση και το αστικό σύστημα μεταφορών ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής (QOL: βλέπε αριστερά την επεξήγηση) των κατοίκων της περιοχής.

 

Ακολουθούν δοκιμές στις ΗΠΑ

Η Honda σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αυτή τη δοκιμή αρχικά στην Ιαπωνία και στη συνέχεια σε περιοχές εκτός Ιαπωνίας όπως η Αμερική, κυρίως στον τομέα του αυτοκινήτου. Στην Αμερική, ξεκινώντας από το τέλος του 2010, η Honda θα τρέξει ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα ηλεκτρικών οχημάτων και plug-in υβριδικών όπου θα λάβουν μέρος το Stanford University, η Google Inc. και η Πόλη Torrance, California στο πλαίσιο του Προγράμματος Επίδειξης Προηγμένης Τεχνολογίας (Advanced Technology Demonstration Program).

 

Πείραμα στην επαρχία Kumamoto

Η Honda θα εξακριβώσει την αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας για την υλοποίηση μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και τη βελτίωση του QOL των κατοίκων της περιοχής εν όψει μιας κοινωνίας με αυξημένο μέσο όρο ζωής. Πριν ξεκινήσει το πείραμα, η Honda και η επαρχία Kumamoto θα υπογράψουν συμφωνία σχετικά με τη δοκιμή της επόμενης γενιάς μέσων προσωπικής μετακίνησης.

  1. Χρησιμοποιώντας πειραματικά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων και plug-in υβριδικών καθώς και το ηλεκτρικό σκούτερ EV-neo, η Honda θα εξακριβώσει την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου είδους προσωπικής μετακίνησης για την υλοποίηση μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
  2. Παρακολουθώντας πληροφορίες τοποθέτησης και λειτουργικότητας των ηλεκτρικών καρτ Monpal ML200 της δοκιμής, η Honda θα διαπιστώσει πώς τέτοια μέσα προσωπικής μετακίνησης θα συμβάλλουν στο QOL, κυρίως στην καθημερινή ζωή και υγεία των κατοίκων της περιοχής..
  3. Ιδρύοντας και χρησιμοποιώντας σταθμούς επαναφόρτισης που υιοθετούν ηλιακές κυψέλες λεπτού φιλμ κατασκευασμένες από τη Honda Soltec, η Honda θα εξακριβώσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος που μειώνει τις εκπομπές CO2 από τη φάση παραγωγής & ανεφοδιασμού ενέργειας.

 

Πείραμα στην επαρχία Saitama

Η Honda θα εξακριβώσει την αποτελεσματικότητα των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης και των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας για την υλοποίηση μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο μέλλον. Αυτό το πείραμα θα πραγματοποιηθεί με βάση συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του περιβάλλοντος που υπέγραψε η Honda με την επαρχία Saitama το Μάρτιο του 2009.

  1. Χρησιμοποιώντας πειραματικά μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων και plug-in υβριδικών καθώς και το ηλεκτρικό σκούτερ EV-neo, η Honda θα εξακριβώσει την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου είδους προσωπικής μετακίνησης για την επίτευξη μετακίνησης χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην περιοχή
  2. Χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό σκούτερ EV-neo, η Honda θα διερευνήσει τη δυνατότητα αύξηση της απόδοσης της ενεργειακής χρήσης. Παρακολουθώντας πληροφορίες τοποθέτησης και λειτουργικότητας των σκούτερ EV-neo της δοκιμές, η Honda θα εξακριβώσει την αποτελεσματικότητα της βελτιωμένης απόδοσης για εμπορική χρήση ενός τέτοιου μέσου προσωπικής μετακίνησης.
  3. Εκμεταλλευόμενη τις υπηρεσίες του InterNavi Premium Club, του αυθεντικού δικτύου υπηρεσιών διαδραστικών πληροφοριών της Honda για αυτοκίνητα, η Honda θα προσφέρει πληροφορίες σχετικές με την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων και plug-in υβριδικών καθώς και την υποστήριξη του eco-driving.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...