Μόνο για λίγους η Bugatti Chiron Pur Sport

Μετά από ενάμιση χρόνο εξέλιξης, λίγοι και… οικονομικά εύποροι είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τη νέα Bugatti Chiron Pur Sport

  • -
  • -

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει φυσικά και την αυτοκινητοβιομηχανία, στοιχείο που αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους της καθυστερημένης παρουσίασης της Bugatti Chiron Pur Sport. Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής, αλλά για μία κατασκευή που αφορά λίγους και όσους έχουν την οικονομική επιφάνεια να την αποκτήσουν. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι για τους φίλους του αυτοκινήτου αποτελεί μία μοναδική δημιουργία που δίνει τροφή για όνειρα. Έτσι, μετά από ενάμιση χρόνο εξέλιξης και περισσότερα από 50.000 χιλιόμετρα δοκιμών σε δρόμο και πίστα, πελάτες της Bugatti και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν την Chiron Pur Sport.

Η παρουσίαση έγινε στην πίστα του Bilster Berg, ενώ υπήρξε η δυνατότητα οδήγησης του hypercar της Βugatti και σε δημόσιο δρόμο. Στόχος των τεχνικών της Bugatti ήταν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την οδική της συμπεριφορά και τα περιθώρια πρόσφυσης. Για να συμβεί αυτό πραγματοποίησαν μία σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις στο αμάξωμα, στην αεροδυναμική και στα μηχανικά μέρη. Πλέον, ο W16 των 8.000 cc με τους 1.500 ίππους και τα 1.600 Nm ροπής, έχει 200 rpm πιο ψηλά τον κόφτη, συγκεκριμένα στις 6.900 rpm, με τη μέγιστη τιμή ισχύος να εμφανίζεται ανάμεσα στις 6.700 και 6.900 rpm. Την ίδια ώρα το κιβώτιο έχει πιο κοντή κλιμάκωση, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα ταχύτερη στη διαδικασία του 0-100 km/h (2,3 sec), αλλά και στο 0-200 km/h (5,9 sec). Για να καταλάβετε τη διαφορά της νέας κλιμάκωσης του κιβωτίου, σημειώστε πως με 6η σχέση από τα 60 στα 120 km χρειάζονται 4,4 sec, όταν η… «απλή» Chiron χρειάζεται 7,4 sec! Όσον αφορά την τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 km/h. Όσον αφορά το στήσιμο, η Pur Sport διαθέτει μεγαλύτερο αρνητικό κάμπερ και νέα πιο σκληρά ελατήρια.

Στον τομέα της αεροδυναμικής είναι εφοδιασμένη με μεγαλύτερο εμπρός σπλίτερ, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέο και μεγαλύτερο διαχύτη και μία σταθερή πίσω αεροτομή μεγέθους 1,9 m! Τέλος, χαμηλότερο κατά 50 κιλά είναι και το συνολικό βάρος του αμαξώματος.

Η Chiron Pur Sport αποτελεί ένα ειδικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 60 στο εργοστάσιο της Bugatti στο Molsheim της Γαλλίας. Και αν αναρωτιέστε για το κόστος, είναι διαθέσιμη στην… προνομιακή τιμή των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Είπαμε, τροφή για όνειρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...