Το Tesla Roadster "έφτασε" στον Άρη

2 χρόνια μετά την αναχώρησή του από την γη, έφτασε να έχει οπτική επαφή με τον κόκκινο πλανήτη

  • -
  • -

Θυμάστε το Tesla Roadster, που με οδηγό τον “Starman”, ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα, προσκολλημένο στο SpaceX Falcon Heavy Rocket, πριν από 2 χρόνια; Ε λοιπόν, το ηλεκτρικό sportscar όχι μόνο ταξιδεύει ακόμα, αλλά έγινε και το πρώτο αυτοκίνητο που πλησίασε ποτέ τον Άρη.

Σύμφωνα με την εταιρία SpaceX, το όχημα που μπήκε σε τροχιά στις 6 Φεβρουαρίου του 2018, έκανε το πρώτο του «κοντινό» πέρασμα στον Κόκκινο πλανήτη πριν από λίγες ημέρες, φτάνοντας σε απόσταση μόλις 5 εκατομμυρίων μιλίων (8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων).

Θα πείτε "πώς μία τέτοια απόσταση μπορεί να θεωρείται κοντινή", αλλά πληροφοριακά, είναι αρκετή ώστε ο πλανήτης να είναι εμφανής από το αυτοκίνητο, με γυμνό μάτι. Θα έχει περίπου το 1/10 του μεγέθους, όπως βλέπουμε εμείς την σελήνη.

Μπορείτε να δείτε που βρίσκεται το Tesla, ανά πάσα στιγμή, μπαίνοντας εδώ και ταυτόχρονα να μάθετε ενδιαφέροντα νούμερα για το ταξίδι που έχει διανύσει μέχρι τώρα. Για παράδειγμα:

  • Το όχημα έχει ολοκληρώσει 1,75 περιφορές γύρω από τον Ήλιο.
  • Βρίσκεται σχεδόν 60 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την γη.
  • Από την εκκίνηση του ταξιδιού, έχει διανύσει απόσταση μεγαλύτερη των 2 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, ξεπερνώντας την εγγύηση των 58.000 χιλιομέτρων που έδινε ο κατασκευαστής, κατά 36.120 φορές.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...