Χιούστον, ένα Tesla Roadster κυκλοφορεί στο διάστημα! (video)

Ο Elon Musk έστειλε το αυτοκίνητό του στο διάστημα

  • -
  • -

Από εχθές, ένα νέο Tesla Roaster έχει μπει σε τροχιά, κάτι που έκανε πραγματικότητα ο Elon Musk μέσω της εταιρείας του, SpaceX. Η τελευταία ήταν υπεύθυνη στο να εκτοξεύσει τον πρώτο ισχυρότερο πύραυλο όλων των εποχών, Falcon Heavy, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

O Falcon Heavy είναι ο ισχυρότερος επιχειρησιακός πύραυλος. Θεωρητικά έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο έως και 63,5 τόνους, με αποτέλεσμα να είναι ικανός να είναι ικανός να μεταφέρει φορτία που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο, λόγω επιχειρησιακής αδυναμίας από τους υπάρχουντες πυραύλους αυτή τη στιγμή.

Το πρώτο φορτίο του στη δοκιμαστική πτήση ήταν ένα αυτοκίνητο. Ναι, ένα αυτοκίνητο, καθώς ο Elon Musk μας είχε ήδη προϊδεάσει ότι σ΄ αυτή την πτήση θα έκανε πράξη την πιο χαζή ιδέα που είχε. Έτσι, αφού πήρε τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αμερικάνικες υπηρεσίες δώρισε το πρώτο του Tesla Roadster του 2008 για αυτήν την αποστολή. Με έναν επιβάτη. Τον Starman, μια κούκλα σε ανθρώπινο μέγεθος, ντυμένη με τη στολή της Space X.


ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE; ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 SAMSUNG TABLETS

Το κόκκινο Tesla Roadster είναι πλέον στο διάστημα και τις πρώτες ώρες είχε προγραμματιστεί να διασχίσει τις υψηλής ακτινοβολίας ζώνες Βαν Άλεν σε μια διαδικασία-δοκιμασία που επρόκειτο να κρατήσει έξι ώρες. Αν κατορθώσει να επιβιώσει από αυτή τη διαδικασία και να βάλει μπρος τη μηχανή του, τότε το Tesla θα έχει κάνει κράτηση για το επόμενο -και σαφώς πιο μεγάλο- ταξίδι που θα έχει τελικό προορισμό την επιφάνεια του Άρη. Μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα το site της Space X μετέδιδε εικόνες από το ταξίδι του. Ακόμα πιο ωραίες ήταν οι πρώτες εικόνες του Starman στο κόκκινο Roadster από το διάστημα, στιγμιότυπα τα οποία η Space X έντυνε μουσικά με το τραγούδι "Life on Mars?" του Ντέιβιντ Μπάουι.

Δείτε τον Starman live:



Η εκτόξευση του Falcon Heavy Rocket:


ΠΗΓΗ: Deasy.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...