H Jeep συμμετέχει ενεργά στη σωτηρία του πλανήτη

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της είναι μόνο μία από τις πρωτοβουλίες της μάρκας

  • -
  • -
H Jeep συμμετέχει ενεργά στη σωτηρία του πλανήτη

Παρουσιάζοντας τη νέα Plug-in Hybrid τεχνολογία, 4xe, η Jeep δημιούργησε τα πλέον φιλικά, αλλά και ολοκληρωμένα SUV στην ιστορία της. Μετά τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe που είναι ήδη διαθέσιμα, η αποκάλυψη του εμβληματικού Wrangler σε έκδοση 4xe δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η ελευθερία κίνησης σε όλα τα εδάφη, μπορεί να είναι ευχάριστη, ασφαλής και με μικρό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Το υβριδικό σύστημα του Wrangler αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2 λίτρων, ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, δύο ηλεκτροκινητήρες (μια υδρόψυκτη γεννήτρια-δυναμό στον κινητήρα και ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ στο σαζμάν) και μια μπαταρία 400 volt χωρητικότητας 17 kWh με τεχνολογία NMC (νικελίου, μαγνησίου, κοβαλτίου) που είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 375 PS και τα 637 Nm ενώ η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 50 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ RENEGADE-COMPASS

Το Wrangler 4Xe προσφέρει τρεις λειτουργίες του E Selec: Ηybrid, Electric και eSave. Όταν ο οδηγός πατάει το πεντάλ του φρένου το σύστημα ενεργοποιεί τη μέγιστη δυνατότητα επιβράδυνσης με ανάκτηση ενέργειας μέσω των ηλεκτροκινητήρων που φτάνει τα 0,25g, ενώ η ανάκτηση ενέργειας γίνεται πιο έντονη με την επιλογή Max Regen.  Χαρακτηριστικό είναι ότι τα Jeep 4xe μπορούν να κινηθούν και αμιγώς με ηλεκτρική κίνηση, στοιχείο που προσφέρει μια πρωτόγνωρη επαφή με τη φύση, με μηδενικούς ρύπους και μηδενικό θόρυβο. Η νέα Plug-in Hybrid τεχνολογία 4xe αποτελεί τμήμα μια συνολικότερης πολιτικής της θρυλικής μάρκας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία περιλαμβάνει καινοτόμες τεχνολογίες για την προστασία των υδάτινων πόρων, σύγχρονες μονάδες παραγωγής με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας, έξυπνες λύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και βέβαια αποδοτικά μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

Όπως αναφέρει η Jeep, τα υψηλά αποθέματα ροπής στις χαμηλές ταχύτητες λόγω εξηλεκτρισμού, ενισχύουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Wrangler. Εξάλλου, και το Wrangler 4xe εφοδιάζεται με στιβαρούς εμπρός και πίσω άξονες, κιβώτιο μετάδοσης με κοντές σχέσεις, αναρτήσεις με μεγάλη ελευθερία άρθρωσης, δυνατότητα υπέρβασης υδάτινου κολλήματος 762 mm, απόσταση από το έδαφος 274 mm, off-road ελαστικά 17’’, προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος καθώς και γάντζους ρυμούλκησης εμπρός και πίσω. Ενδεικτικά, το Wrangler Rubicon 4xe έχει γωνία προσέγγισης 44ο, ράμπας 22,5ο και διαφυγής 35,6ο. Όλες οι εκδόσεις του Wrangler 4xe διαθέτουν το σύστημα Selec-Speed Control με λειτουργία Hill-descent, αλλά και Hill-ascent Control αλλά και τη διάκριση Trail Rated που πιστοποιεί τις εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου.

Το νέο Wrangler 4xe είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις: 4xe, Sahara 4xe και Rubicon 4xe. Οι δύο πρώτες εξοπλίζονται με εμπρός και πίσω άξονες νέας γενιάς Dana 44 και σύστημα διαχείρισης τετρακίνησης Selec-Trac με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού (2,72:1). Η έκδοση Rubicon 4xe επιπλέον διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης Rock-Trac με κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού με ακόμα πιο «κοντή» σχέση (4:1), εμπρός και πίσω διαφορικά Tri-Lok με δυνατότητα ηλεκτρονικού «κλειδώματος» και εμπρός αντιστρεπτική ράβδο με δυνατότητα απόσυνδεσης από τον οδηγό με μέσω ενός διακόπτη στην κονσόλα του αυτοκινήτου.

Η παραγωγή του Wrangler 4Xe θα γίνεται στο εργοστάσιο της FCA στο Ohio των ΗΠΑ. Μέσα στα επόμενα χρόνια, όλα τα μοντέλα της Jeep θα αποκτήσουν εξηλεκτρισμένες εκδόσεις με το λογότυπο 4Xe.

Ενισχύοντας περαιτέρω τις προσπάθειες της για την προστασία της Γής, η Jeep, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο video, το οποίο προβάλει τη μοναδικότητα του πλανήτη μας και το οποίο μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...