Πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα τα υβριδικά Jeep Renegade και Compass

Διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις ισχύος, 190 και 240 ίππων

  • -
  • -

Δύο ακόμη μοντέλα προστίθενται στη λίστα των επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων που είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για τα Renegade 4xe και Compass 4xe, τα οποία συνδυάζουν τη διάσημη τετρακίνηση της Jeep με το μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές για τα δύο plug-in hybrid μοντέλα, τα οποία δικαιούνται έκπτωση αλλά και φοροαπαλλαγές ως εταιρικά αυτοκίνητα, καθώς αφενός έχουν λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ και αφετέρου οι εκπομπές CO2 είναι κάτω από τα 50 gr/km.

Και τα δύο μοντέλα συνδυάζουν έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων με 6άρι αυτόματο κιβώτιο και ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα που τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh. Η μπαταρία  φορτίζεται είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω πρίζας ακόμα και από μια απλή οικιακή παροχή, μέσω του αποκλειστικού συστήματος easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.

Ο Turbo βενζινοκινητήρας είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 130 ή 180 ίππους, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα είναι 60 ίπποι. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 190 ίππους στην έκδοση Limited και 240 ίππους στις εκδόσεις Trailhawk και S. Σε επίπεδο ροπής, ο κινητήρας βενζίνης συνεισφέρει στο σύνολο 270 Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας επιπλέον 250 Nm. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, με την επιτάχυνση από στάση στα 100km/h να απαιτεί μόλις 7,5’’. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200km/h, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα μπορούν να φτάνουν τα 130 km/h. 

Αναλυτικά οι τιμές:

Renegade PHEV

1.3T 190 PS Limited                        41.900€

1.3T 240 PS S                                 44.600€

1.3T 240 PS Trailhawk                    45.600€

 

Compass PHEV

1.3T 190 PS Limited                        45.900€

1.3T 240 PS S                                 48.600€

1.3T 240 PS Trailhawk                    49.600€                             

 

Τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στην απόδοση και στις εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοποιώντας στο μέγιστο την υψηλή απόδοση (έως 240 ίπποι), την προηγμένη τετρακίνηση (4xe) και την κορυφαία τεχνολογία. Την ίδια στιγμή  προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (κάτω από 50gr/km) και αντίστοιχα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (μόλις 2,1 lt/100 km με βάση το πρωτόκολλο WLTP).



Τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας:

“Electric”: Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους, ιδανική για χρήση στα κέντρα των πόλεων.

“Hybrid”: Συνδυασμός και των δύο κινητήρων με στόχο τη βέλτιστη οικονομία και απόδοση σε κάθε είδους διαδρομή.

“E-Save”: Εστίαση στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Επιπλέον, η επιλογή “Sport” θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απολαμβάνει μια ακόμα πιο δυναμική επιλογή στη ρύθμιση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Τέλος η λειτουργία E-Coaching παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης του οδηγού ώστε να προτείνει και να εφαρμόζει την ιδανική διαχείριση ενέργειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...