Νέο teaser για το «καυτό» Hyundai i20 N

Τα Ford Fiesta ST και Volkswagen Polo GTI θα πρέπει να αρχίσουν να «ιδρώνουν»

  • -
  • -

Με τον χώρο της αυτοκίνησης να βομβαρδίζεται καθημερινά από νέα μοντέλα crossover και SUV, ενώ ο υβριδισμός κοντεύει να γίνει must, η έλευση ενός ολοκαίνουργιου hot-hatch, το οποίο ακολουθεί την παραδοσιακή συνταγή, «μικρό αμάξωμα-μεγάλος κινητήρας», είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη έκπληξη. Ειδικά όταν αυτό το «pocket-rocket» έρχεται από ένα κατασκευαστή όπως η Hyundai, ο οποίος μας έχει ενθουσιάσει με προηγούμενες προσθήκες (βλέπε i30 N), τότε ανυπομονούμε!

Με τις περιστασιακές φωτογραφίες καμουφλαρισμένων πρωτότυπων και το προσφάτως παρουσιασμένο i20 N line, να ρίχνει λάδι στην φωτιά, οι θαυμαστές των γρήγορων εκδόσεων της κορεάτικης μάρκας αποζητούν την οποιαδήποτε νέα πληροφορία για τον ανταγωνιστή του Fiesta STHyundai σήμερα απάντησε με νέες φωτογραφίες και μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά του «καυτού» supermini, το οποίο δείχνει να είναι πολλά υποσχόμενο.

ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI i20 N LINE: ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για αρχή, η εμφάνιση είναι ξεκάθαρα πιο άγρια, από την πιο αθλητική N Line έκδοση του νέου i20, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέα μαρσπιέ, μεγαλύτερα φρένα 320 χλστ. μπροστά, νέα αεροτομή και μεγαλύτερες εξατμίσεις. Παράλληλα, το χαμηλωμένο αμάξωμα ενισχύει την σπορ εμφάνιση, όπως και οι νέες ζάντες 18 ιντσών, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για το συγκεκριμένο μοντέλο.

2021-hyundai-i20-n-teaser-2


Φωτογραφίες του εσωτερικού δεν έχουμε μέχρι στιγμής, αλλά υποψιαζόμαστε πως το τμήμα N της Hyundai, θα το περιποιηθεί αναλόγως. Θυμίζουμε πως ο κινητήρας 1.600 κυβικών θα αποδίδει 200 ίππους, ενώ θα συνδέεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ανάλογα την χώρα, θα προσφέρεται και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, είτε στον στάνταρ εξοπλισμό, είτε ως εξτρά. Όσον’ αφορά το στήσιμο του νέου μοντέλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μπροστά θα βρίσκονται ενισχυμένα γόνατα MacPherson, ενώ πίσω θα υπάρχει ημιάκαμπτος άξονας.

Με βάρος οριακά κάτω από 1.200 κιλά , το i20 N ολοκληρώνει το σπριντ για τα πρώτα 100 km/h σε 6,7 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 km/h. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης την επόμενη άνοιξη, ενώ η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...