Η ιστορία πίσω από την «τρύπα του Καραμανλή»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο γνωστό σημείο της Αττικής, βρίσκουμε ευκαιρία να «σκαλίσουμε» την ιστορία του

  • -
  • -
Η ιστορία πίσω από την «τρύπα του Καραμανλή»
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα δύο απότομα τούνελ μεταξύ Βάρκιζας και Αγίας Μαρίνας Κορωπίου που βρίσκονται στο 31ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του οδικού δικτύου στην Αττική και είναι γνωστά ως οι «τρύπες του Καραμανλή». Με αφορμή τη διακοπή της κυκλοφορίας στο ένα από τα δύο για 15 ημέρες, ας... ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία τους.

Η διάνοιξή τους επέτρεψε την επικοινωνία της Αθήνας με τη νότια ακτής της Αττικής, ενώ η περιοχή απέκτησε και μεγάλη ιστορική σημασία, καθώς εκεί κοντά στις 13 Αυγούστου του 1968 ο Αλέκος Παναγούλης προσπάθησε να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Έκρυψε τα εκρηκτικά στη σήραγγα, η αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη, αλλά το αυτοκίνητο του δικτάτορα είχε περάσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα από το σημείο.

Οι σήραγγες της Αθηνών – Σουνίου αποτελούν ένα επικίνδυνο σημείο της παραλιακής, στο οποίο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εξαιτίας της κλίσης του δρόμου και της χαμηλής ορατότητας στο εσωτερικό τους. Όταν κατασκευάστηκαν όμως αντιμετωπίστηκαν ως ένα έργο τεράστιας σημασίας, με δεδομένο ότι μέχρι τότε, οι περιοχές στα παράλια της Νότιας Αττικής ήταν αποκλεισμένες από την πρωτεύουσα και η σύνδεση γινόταν από τα Μεσόγεια.

Το κατασκευαστικό αυτό έργο ήταν το αγαπημένο του τότε πρωθυπουργού Καραμανλή. Ωστόσο στα εγκαίνια της δεύτερης «Τρύπας» τον Μάρτιο του 1980 δεν παρευρέθηκε, παρότι είχε παρακολουθήσει προσωπικά την διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή της σήραγγας. Η υπόγεια σήραγγα της Λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου κατασκευάστηκε μέσα σε χρονικό διάστημα 3 μηνών ενώ κόστισε στο κράτος 10 εκατομμύρια δραχμές.

Παλαιότερα είχε επιβληθεί το άτυπο έθιμο του κορναρίσματος κατά το πέρασμα των οδηγών. Σήμερα, η συνήθεια αυτή έχει εκλείψει, ωστόσο αυτό που παραμένει σταθερό είναι η μειωμένη ταχύτητα που επιβάλλεται κατά την είσοδο των σηράγγων.

Οι «τρύπες του Καραμανλή» είναι γνωστές και ως «Λουμπάρδα». Έτσι ονομάζονταν οι σήραγγες ή τα τούνελ που άνοιγαν οι μηχανικοί στα βουνά με ανατινάξεις βράχων. Στη κυριολεξία λουμπάρδα ήταν το κανόνι κατά τη διάρκεια της ενετικής και τουρκικής κυριαρχίας των ελληνικών εδαφών. Η σήραγγα της «Λουμπάρδας» έδωσε το όνομα της σε ολόκληρη την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Η σήραγγα της «Λουμπάρδας» βρίσκεται ανάμεσα στη Βάρκιζα και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Η Βάρκιζα είναι το παλαιότερο όνομα της περιοχής που διατηρείται  μέχρι και σήμερα. Ωστόσο το 1968 η περιοχή μετονομάστηκε σε «Αλίανθος», δηλαδή μικρό αγριολούλουδο με κίτρινα πέταλα.

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...