Νέες μπαταρίες, που θα χαρίζουν 16% μεγαλύτερη αυτονομία, σχεδιάζει η Tesla

Η νέα τεχνολογία θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους απόκτησης ηλεκτρικών οχημάτων

  • -
  • -

Η Tesla ανακοίνωσε πως οι νέας τεχνολογίας μπαταρίες που σκοπεύει να κατασκευάσει, θα αποτελέσουν σημείο σταθμό για την εταιρία, μιας και θα μειώσουν σημαντικά το κόστος απόκτησης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

«Πρέπει να κατασκευάζουμε πιο προσιτά αυτοκίνητα. Ένα πράγμα που με προβληματίζει πολύ είναι ότι δεν διαθέτουμε ένα πραγματικά προσιτό σε κόστος αυτοκίνητο, και αυτό είναι κάτι που θα έχουμε στο μέλλον. Για να το έχουμε, χρειαζόμαστε φθηνές μπαταρίες», δήλωσε εμφατικά ο Elon Musk.

Ο νέος σχεδιασμός της μπαταρίας, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, θα δίνει την δυνατότητα παροχής πενταπλάσιας ποσότητας ενέργειας, εξαπλάσιας ισχύος και 16% περισσότερης αυτονομίας, σε σχέση με τον τωρινό σχεδιασμό. Αυτή την στιγμή, η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk προμηθεύεται μπαταρίες από γνωστούς κατασκευαστές, όπως η Panasonic.

Η Tesla επίσης πρόσθεσε πως το κόστος παραγωγής των νέων μπαταριών θα είναι μικρότερο κατά 56%, ενώ θα κατασκευάζονται in-house. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η εταιρία σκοπεύει να διακόψει συνεργασίες με τους ήδη υπάρχοντες παρόχους. Σε tweet που έκανε ο CEO της εταιρίας προ ολίγων ημερών δήλωσε πως σκοπεύουν να αυξήσουν την ποσότητα προϊόντων που προμηθεύονται από εταιρίες όπως η Panasonic, η LG, και η CATL, όχι να την μειώσουν.

Στόχος της Tesla, σύμφωνα με τον Musk, είναι να φτάσουν να παράγουν 100 gigawatt-ώρες κυψελών μπαταρίας ανά έτος, μέχρι το 2022 και 3 terawatt-ώρες ανά έτος, μέχρι το 2030.

Όσον’ αφορά τώρα το προσιτό αυτοκίνητο που αναφέρθηκε, ακόμα ένας στόχος της εταιρίας είναι η πώληση 20 εκατομμυρίων οχημάτων ανά έτος. Για να επιτευχθεί αυτό, προβλέπεται η παραγωγή ενός αρκετά πιο φθηνού οχήματος, σε σχέση με την τωρινή γκάμα, κάτι το οποίο βρίσκεται στα σχέδια της Tesla. Υπολογίζεται πως ένα όχημα κόστους περίπου 25.000 δολαρίων, μπορεί να κυκλοφορήσει σε περίπου 3 χρόνια. Θα είναι αρκετά φθηνότερο από το Model 3, το πιο προσιτό όχημα της εταιρίας στην γκάμα σήμερα, ενώ θα είναι και πλήρως αυτόνομο.

MODEL3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...