Στροφή στο διαδίκτυο για την αγορά αυτοκινήτου κάνουν οι Έλληνες

Πώς η καραντίνα από την πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τις συνήθειές μας

  • -
  • -

Ο κορονοϊός άλλαξε πολλές από τις συνήθειές μας, όπως τον τρόπο που κάνουμε τις αγορές μας. Και όχι μόνο τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ ή ένα gadget από κατάστημα ηλεκτρονικών, αλλά ακόμη ένα το επόμενό μας αυτοκίνητο. Ο αριθμός όσων δηλώνουν ότι θα αγόραζαν αυτοκίνητο μέσω online διαδικασίας και όχι με φυσική παρουσία σε μία αντιπροσωπεία, αυξάνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Nielsen κατά τον περασμένο Ιούλιο – στην οποία συμμετείχαν 1.500 Έλληνες – στην ερώτηση σχετικά με τη χρήση υπηρεσιών online καταστήματος για την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου, το 35% απάντησε ότι το θεωρεί “πιθανόν” και το 19% “πολύ πιθανόν”. Ένα 22% απάντησε ότι έχει ουδέτερη στάση έναντι στη χρήση υπηρεσιών online καταστήματος για την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου, ενώ ένα 11% το χαρακτήρισε “καθόλου πιθανόν” και το 14% “όχι και τόσο πιθανόν”.

Παρόμοια εικόνα δείχνει η έρευνα και όσον αφορά την πιθανότητα χρήσης υπηρεσιών online καταστήματος για την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Το 34% το θεωρεί “πιθανόν”, το 18% “πολύ πιθανόν”, ενώ το 8% απαντά “καθόλου πιθανόν” και το 13% “όχι τόσο πιθανόν”.

Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι οι Έλληνες έχουν ενημερωθεί για τα κρατικά κίνητρα που δόθηκαν για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δηλώνοντας θετικοί στο να εξετάσουν την αγορά του. Παρ’ όλα αυτά, οι καταναλωτές εξακολουθούν να είναι σε ένα βαθμό διστακτικοί, αναφέροντας στις ανησυχίες τους την υψηλή τιμή απόκτησης του καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς και τις τρέχουσες υποδομές της χώρας για τη φόρτισή τους.

Το 50% των δυνητικών αγοραστών γνωρίζει τη δυνατότητα απόκτησης μέσω ιδιωτικής χρονομίσθωσης, με τους μισούς από αυτούς να δηλώνουν διατεθειμένοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο. H πρόθεση απόκτησης νέου αυτοκινήτου μέσω ιδιωτικού leasing είναι πιο έντονη σε όσους προτίθενται να αγοράσουν πολυτελές μοντέλο.

Η έρευνα έδειξε πάντως ότι από όσους σχεδίαζαν να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο το επόμενο διάστημα, οι 6 στους 10 ανέφεραν ότι θα καθυστερήσουν την αγορά του  για περίπου 1,5 έτος.

[Πηγή: ΣΕΠΕ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...