Lotus Evija: Δες το ηλεκτρικό hypercar να επιτίθεται στην πίστα [Video]

Τέσσερα driving modes, τέσσερις ιπποδυνάμεις. Μπορείτε να μαντέψετε τα νούμερα;

  • -
  • -

Η Lotus εξελίσσει πυρετωδώς το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό hypercar και απ’ ότι φαίνεται δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει μία μικρή επίδειξη του νέου της μοντέλου, αυτή την φορά στην πίστα που βρίσκεται στα κεντρικά της γραφεία στο Hethel.

Το configurator για την Evija είναι ήδη online και λειτουργεί, δίνοντας την δυνατότητα στους ελάχιστους τυχερούς που έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν 7ψήφια ποσά για να την αποκτήσουν, να την διαμορφώσουν όπως ακριβώς την φαντάζονται.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή εξατομίκευσης, είναι μία γεύση από την αίσθηση που έχεις όταν βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι. Έτσι λοιπόν, με το βίντεο που ακολουθεί, η Lotus αποφάσισε να βοηθήσει σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, παρουσιάζοντας παράλληλα τα διαθέσιμα driving modes.

Στην θέση του οδηγού βρίσκεται ο υπεύθυνος για τα χαρακτηριστικά του οχήματος, Gavan Kershaw, δίνοντας μία αρκετά λεπτομερή περιγραφή του πως είναι το περιβάλλον του cockpit.

Τα διαθέσιμα driving modes είναι τέσσερα:

  • Range: Η απόδοση περιορίζεται στους «μόλις» 1000 ίππους και τα 800 Nm ροπής, με την κίνηση να πηγαίνει στους πίσω τροχούς και στόχος είναι η όσο το δυνατόν οικονομικότερη χρήση των αποθεμάτων της μπαταρίας.
  • Tour: Εδώ η απόδοση ανεβαίνει στους 1400 ίππους, με την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τετρακίνηση και πισωκίνηση.
  • Sport: Έχοντας τα ίδια χαρακτηριστικά μετάδοση με το “Tour”, η ιπποδύναμη εδώ φτάνει στους 1700 ίππους και η ροπή τα 1700 Nm!
  • Track: Εδώ το κτήνος απελευθερώνεται και η ιπποδύναμη ξεπερνάει τους 2000 ίππους, με τα μέγιστα ποσοστά torque vectoring και DRS, να γίνονται επίσης διαθέσιμα.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...