Η General Motors μεώνει κατά 90% τα καλώδια της μπαταρίας στα ηλεκτρικά οχήματα [Video]

Δείτε περισσότερα για την καινοτομία

  • -
  • -

Όπως ήδη γνωρίζουμε η General Motors, έχει επενδύσει πάρα πολύ στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, με αρκετά νέα μοντέλα να βρίσκονται ήδη σε στάδιο εξέλιξης. Παράλληλα συνεργασίες, όπως αυτή με την Honda, βοηθούν να επιταχυνθεί η εξέλιξη νέων τεχνολογιών, ακόμη περισσότερο.

Η τελευταία εξ’ αυτών, ονομάζεται wBMS και πρόκειται για ένα σχεδόν ασύρματο σύστημα παρακολούθησης μπαταρίας. Τι σημαίνει αυτό για τα οχήματα που το χρησιμοποιούν; Θα κάνει πολύ πιο εύκολη την εγκατάσταση της μπαταρίας σε νέα μοντέλα, καθώς δεν θα χρειάζεται ο κατασκευαστής να εξατομικεύει τις ρυθμίσεις και την καλωδίωση, σε καθ’ ένα από αυτά. Παράλληλα, το wBMS θα μπορεί κάνει αναβαθμίσεις στο λογισμικό του, με ασύρματη ενημέρωση. Έτσι σε βάθος χρόνου θα μπορούν να προστεθούν και νέες λειτουργίες.

GM-wBMS-1

Αν και το σύστημα δεν είναι πλήρως ασύρματο, έχει καταφέρει να μειώσει την καλωδίωση κατά 90 %, με αποτέλεσμα να έχουμε μειωμένο βάρος, αλλά και περισσότερο ελεύθερο χώρο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσθήκη μεγαλύτερη μπαταρίας.

Επίσης, το νέο σύστημα θα είναι ικανό να ισορροπεί την χημεία εντός των κυψελών της μπαταρίας, έτσι ώστε να έχουμε την μέγιστη δυνατή απόδοση, ενώ θα μπορεί να πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους και να ρυθμίζει τις παραμέτρους, έτσι ώστε να αυξηθεί η μακροζωία της μπαταρίας.

Το wBMS θα είναι στάνταρ σε όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιούν μπαταρίες Ultium.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...