5.000 αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικών οχημάτων σε 15 μέρες

Έχουν ήδη δεσμευτεί 4,5 εκατ. ευρώ, το 10% των διαθέσιμων πόρων για το 2020

  • -
  • -

Με ρυθμό 400 αιτήσεων ημερησίως, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα Κινούμαι Ηλεκτρικά για την επιδότηση αγοράς ή μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων, μεταξύ των οποίων και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας, οι συνολικές αιτήσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο άγγιξαν τις 5.000 (4.954).

Έχει απορροφηθεί το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10% των διαθέσιμων πόρων για φέτος. Παράλληλα αξιολογούνται οι αιτήσεις για το αν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί και ήδη ορισμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν λάβει θετικό μήνυμα. Η διαδικασία προβλέπεται θα επιταχυνθεί τις επόμενες μέρες, με στόχο ο κύκλος των πρώτων αιτήσεων να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Τι πρέπει να κάνουν όσοι κατέθεσαν έγκυρη αίτηση

Οι πολίτες που έχουν αξιολογηθεί θετικά θα έχουν τη δυνατότητα από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά την έκδοση του πρώτου σχετικού πίνακα να αιτούνται καταβολής της εγκεκριμένης ενίσχυσης μέσω της πλατφόρμας kinoumeilektrika.gov.gr.

Θα αναρτηθούν σχετικές οδηγίες, καθώς και τεύχος οδηγού υποβολής του αιτήματος πληρωμής προς διευκόλυνση των ωφελούμενων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΠΟΥ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ

Πρωταγωνιστεί το ποδήλατο

Το ηλεκτρικό ποδήλατο εξακολουθεί να είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, καθώς ποσοστό άνω του 77% των αιτήσεων αφορούν επιδότηση αγοράς. Συνολικά έχουν κατατεθεί 3.853 αιτήσεις για ηλεκτρικά ποδήλατα.

Έχουν υποβληθεί αιτήσεις για 322 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ποσοστό 6,5%), αριθμός που αναλογεί στο 67% των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που πωλήθηκαν στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, έχουν υποβληθεί 120 αιτήσεις για εγκατάσταση φορτιστών (wallbox).


Αναλυτικά οι αιτήσεις ανά τύπο ηλεκτρικού οχήματος:


 

Mέσω της δράσης έχουν ήδη αποσυρθεί 625 παλαιά ρυπογόνα οχήματα (αυτοκίνητα και δίκυκλα).

Η συμμετοχή των νησιών (όπου υπάρχουν ιδιαίτερα φορολογικά κίνητρα) συνολικά αγγίζει το 20% των οχημάτων που επιδοτούνται μέσω της δράσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...