Τέλος εποχής για το Dodge Viper

Στην παραγωγή από το 1992

  • -
  • -

Τo εντυπωσιακό Dodge Viper περνά πλέον στην ιστορία της αυτοκίνησης, αφού η παραγωγή του σταμάτησε αρχές Ιουλίου. Συνολικά 400 από τους φανατικούς θαυμαστές του αμερικάνικου αυτοκινήτου επιδόσεων, έδωσαν το παρών στην παραγωγή της τελευταίας μονάδας, κλείνοντας τον κύκλο του μοντέλου, το οποίο ξεκίνησε να παράγεται από το 1992. Το τελευταίο αυτοκίνητο που παράχθηκε είχε ξεχωριστό προορισμό, αφού πήγε στα χέρια ενός ζευγαριού συλλεκτών Viper.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες έχουν στην κατοχή τους 40 κομμάτια του αμερικάνικου μοντέλου, έχοντας πιθανόν την μεγαλύτερη συλλογή Dodge Viper. Όμως το τελευταίο μοντέλο δεν ήταν ικανό από μόνο του να ικανοποιήσει το ζευγάρι, το οποίο παρήγγειλε το αυτοκίνητο σε μια ξεχωριστή έκδοση βαμμένη με ειδική επίστρωση χρώματος χρυσού, με αερογραφίες και εσωτερικό επενδυμένο με ειδικής ποιότητας και χρώματος δέρμα.

Αν στο μέλλον υπάρξει απόγονος του Viper είναι δύσκολο να πει κανείς. Το θέμα είναι ότι η Fiat, η οποία έχει πλέον το πάνω χέρι στην Chrysler και κατά συνέπεια στην Dodge, πρέπει να το αποφασίσει. Βέβαια οι μέχρι τώρα προθέσεις των Ιταλών δεν είναι και τόσο ευοίωνες για το μέλλον της Dodge.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...