MonzaDays 2020: Η Formula 1 επέστρεψε στο «Ναό» του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το μουσείο της Alfa Romeo γιόρτασε την περίσταση με σειρά εκδηλώσεων

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η «κρυφή» συλλογή του μουσείου της Alfa Romeo που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό στις 24 Ιουνίου του 2020 με αφορμή του εορτασμούς για τα 110α γενέθλια της μάρκας

  • -
  • -

Πολλές εκπλήξεις επεφύλασσε το Ιταλικό Grand Prix που έγινε στην πίστα της Monza το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Ίσως η καλύτερη ήταν η νίκη του Gasly, αλλά μία ακόμη μεγάλη έκπληξη είχε ετοιμάσει το μουσείο της Alfa Romeo στο Αρέζε, το οποίο γιόρτασε την περίσταση με την διοργάνωση των MonzaDays 2020. Οι επισκέπτες του μουσείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις κατατακτήριες δοκιμές στην ειδική αίθουσα “Giulia” του μουσείου «περικυκλωμένοι» από αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το παρών έδωσαν επίσης τόσο το φετινό μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing ORLEN, η C39, αλλά και οι Giulia GTA και Tonale.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν και άλλες εκπλήξεις, όπως την πραγματοποίηση διαλέξεων σχετικά με θέματα που αφορούν στην ιστορία της μάρκας, π.χ. ο Turbo 4κυλινδρος κινητήρας που είχε εξελίξει η μάρκα για τη Formula 1, ο οποίος τελικά δεν βρέθηκε ποτέ στη σειρά εκκίνησης, κυρίως λόγω της ακύρωσης μια συμφωνίας με την ομάδα της Ligier.

Ένα από τα σημεία που τράβηξαν την προσοχή ήταν μια ιδιαίτερη δοκιμασία που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του μουσείου. Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, η Alfa Romeo Racing ORLEN παρουσίασε μια μοναδική σύγκριση στην διαδικασία αλλαγής ελαστικών μεταξύ του σήμερα και του χθες. Το κοινό είδε ακριβώς τον τρόπο οργάνωσης ενός pit stop και τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτό τον τομέα σε σχέση με το 1950. Στο χώρο του μουσείου υπήρχαν μηχανικοί της ομάδας, καθώς και απευθείας σύνδεση με το προσωπικό που βρισκόταν στη Monza για το Grand Prix.

alfa-f1

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...